Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Autor 13 нов 2017

PROKUPLJE – Povodom 14. novembra, Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, prokupački Dom zdravlja organizovao je brojne aktivnosti, kako bi stanovništvo podsetio na prevenciju i uzroke nastanka ove bolesti, ali i potrebe obolelih. Ove godine ovaj dan se obeležava pod sloganom „Žene i dijabetes-naše pravo na zdravu budućnost“.
U osnovnim školama „Ratko Pavlović Ćićko“ i „Nikodije Stojanović Tatko“ sutra, 14. novembra, a u „9. oktobru“ 15. novembra biće održane radionice na ovu temu.
Ovim povodom u Domu zdravlja biće održana prezentacija o dijabetesu.
-Dijabetes je neizlečiva bolest i kao takva predstavlja namet na državu, a pogotovo na porodicu. Trend oboljevanja je u stalnom porastu i sve češće pogađa radno aktivno stanovništvo, a i žene u reproduktivnom dobu, što problem čini još komplikovanijim, rekla je portparol Doma zdravlja Violeta Mirković.
Aktivnostima, koje sprovodi povodom svetskog Dana borbe protiv dijabetesa, prokupački Dom zdravlja se uključuje u borbu države koja ulaže velike napore da preventivnim merama utiče na prevenciju i rano otkrivanje ove bolesti.

 

 


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=71769

13 нов 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up