Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

U Blacu obeležen Svetski dan planete Zemlje

Autor 22 апр 2018

BLACE- U Osnovnoj školi „ Stojan Novaković“ u Blacu danas je nizom aktivnosti obeležen Svetski dan planete Zemlje sa ciljem da se skrene pažnja na značaj njenog očuvanja.

Kostimirani u predivne kostime, koji asociraju na zdrav život na planeti Zemlji, učenici Osnovne škole „ Stojan Novaković“ prošetali su glavnom ulicom u Blacu i noseći parole koje govore o značaju očuvanja životne sredine, pokušali da bar na trenutak skrenu pažnju na to koliko je važno očuvati planetu Zemlju.

Svojim primerom učenici jedine osnovne škole u Blacu sa svojim nastavnicima doprineli su očuvanju planete Zemlje, pokušavajući da probude svest kod građana na značaj očuvanja životne sredine.

Učenice osmog razreda, Anastasija Portić i Vanja Velimirović skrenule su nam pažnju na značaj brige o planeti i istakle da su učenici Osnovne škole „ Stojan Novaković“ u Blacu danas bili dobar uzor onima koji ne shvataju koliko je bitna briga o planeti.

Nastavnica biologije u ovoj školi, Olivera Timotijević,  ističe da se svetski dan planete Zemlje obeležava još od 70- tih godina prošlog veka i da se mnogo toga promenilo. Planeta Zemlja je sve zagađenija, sve je manje šuma, sve više gomila plastike, đubra, otpadnog materijala.

  • Jedan dan ne može promeniti mnogo toga, ali mnogo dana i mnogo nas uticaćemo na širenje ekološke svesti. Danas šaljemo poruku da je krajnje vreme za spas i očuvanje planete Zemlje, jer pomažući planetu Zemlju, pomažemo i sebi i svima onima koji će živeti u njoj, ističe Olivera Timotijević dodajući da su današnju akciju podržali i izviđači ove škole koji su sa svojim nastavnicima geografije imali i svoj izviđački eksperiment u prirodi.

U dvorištu Osnovne škole“ Stojan Novaković“ u Blacu pročitane su poruke koje ukazuju na značaj očuvanja planete, izabrani učenici sa najlepšim kostimima posvećenim današnjem danu, koji će biti nagrađeni jednim zajedničkim izletom.

U okviru obeležavanja svetskog dana planete Zemlje, učenici su danas u dvorištu škole obavili i ozelenjavanje škole koja ima zavidan biodiverzitet.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=79325

22 апр 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up