Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Preko plota, Žitorađa.

U Doljevcu se otvaraju još dve fabrike, posao će dobiti oko 150 radnika, plus 70 sezonaca

Autor 24 јан 2018

DOLJEVAC- U Doljevac dolaze dva investitora koji će ponuditi nova radna mesta, kaže Goran Ljubić, predsednik ove opštine i pojašnjava da švajcarska firma treba da investira oko 9 miliona evra a grčki investitor, koji planira da otvori hladnjaču, oko 3 miliona evra.

Hladnjača koja će biti izgrađena u  opštini Doljevac biće kapaciteta 1200 tona. Imaće i prateće objekte poput sušara i tunela. Uposliće u stalni radni odnos oko tridesetak radnika, dok će u sezoni uposliti još oko 70 radnika na određeno vreme, pretežno ženskog pola, u trajanju od oko 6 meseci.

Švajcarska firma, kako kaže Ljubić, ima u planu da u stalni radni odnos zaposli 125 radnika. Ova firma baviće se proizvodnjom etiketa koje se lepe na flašama Coca-Cole, omota za čokoladu „Toblerone“ i kutija za „Swatch“ satove.

-U ovoj firmi proizvodiće se trilioni komada etiketa za proizvode svetskih brendova.  Vlasnik ove firme, pored ispostave koju će otvoriti u našoj opštini, godinama unazad uspešno posluje i u Mađarskoj i Švajcarskoj, u Lucernu.  Sve je u finalnoj fazi, što se tiče ovog investitora, i uskoro treba da dobije od naše države podsticaj u iznosu od oko 650 hiljada evra – kaže Goran Ljubić.

On nije žele da otkriva lokacije budućih fabrika dok i svaki najsitniji detalj ne bude dogovoren ali, kako kaže, jedno je sigurno, ove dve fabrike biće konkurencija Leoniju, što se upošljavanja radnika tiče, ali i plata i uslova rada.

Na kraju je još dodao da će opština Doljevac, kao i svaki put, izađi u susret budućim investitorima. Ovoga puta obavezala se da dovede struju do budućih objekata i ovih dana treba da se okončaju dogovori sa niškim EPS-om o izgradnji dve nove trafostanice jačine oko 2 megavata.

(Autor Marija Jovanović)


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=75156

24 јан 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “U Doljevcu se otvaraju još dve fabrike, posao će dobiti oko 150 radnika, plus 70 sezonaca”

  1. Svaka Cast i sve najbolje !!!

  2. Анонимни

    Da se narod snrzne a partijski foteljasi na budzetu da primaju platu.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up