U kategoriji Društvo, Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

U ovom selu je održan prvi svetski sajam Lade Nive!?

Autor 26 maj 2019

KURŠUMLIJA- Na Ibarskoj magistrali uvek je imalo dosta vozila svih vrsta i modela. Jedna Lada Niva mi je posebno privukla pažnju: iste je boje kao i moja a registrovana blizu mog zavičaja, a posebno me je zanimlo to šta je napisano na njoj. Ne piše srpski, a ne može da se čita kako je Vuk rekao „Čitaj kako je napisano“.
Kasnije pozovem uz pomoć kompjutera „Gugl“, a on mi kaže da to znači „Humanitarni Rusko Srpski cetar u Nišu“. Iz raznih medija znam da postoji takav centar i da odatle braća Rusi nama pomažu u požarima i poplavama. U medijima se pričalo i o tome da su engleski lordovi jako zabrinuti šta to Rusi rade u Nišu, a trebalo bi da budu prezadovoljni što samo oni znaju da pročitaju šta piše na tim objektima, pošto većina Srba i Rusa to ne zna pravilno da pročita na svom jeziku.
Ja zasigurno znam da ove ruske Lade Nive iz Niša sa natpisom Russian-Serbian humanitarian center nikada neće stići do engleskih drumova da se u levo provozaju, a u naše selo će možda nekada i doći kao i druge Lade Nive.
Ja verujem da je u selu Sagonjevu održan prvi u svetu seljački sajam Lade Nive koje su vozili naši meštani. O tome su bili obavešteni i menadžeri u Toljatiju gde se proizvode Lade. Nisu se odazvali pozivu za saradnju. Posle toga vozni park u selu se promenio u korist zapada, osta samo po koji trofej od Lade Nive.

Pročitajte i...  Snežana po celu noć dežura da je ne odnese klizište

(Autor Radovan Radovanović, Sagonjevo)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466871

26 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up