U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U školi “Milić Rakić Mirko” obeležen Svetski dan borbe protiv side

Autor 1 dec 2015

PROKUPLJE- Učenici i nastavnici Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ radionicama i vršnjačkom edukacijom obeležili Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

Dan borbe protiv side u skoli Mirko2 Dan borbe protiv side u skoli Mirko

Kako bi učenike edukovali o bolesti AIDS-a u okviru nastavnih aktivnosti građanskog vasdpitanja za školarce petog i šestog razreda organizovana je radionica na kojoj su se upoznali sa samom bolešću, načinom prenošenja, ali i zaštitom od ove pošasti savremenog doba.

– Na radionici smo posebno naglasili i stav da i ljudi oboleli od ove bolesti moraju da budu deo društva i da ravnopravno učestvuju u svim njegovim segmentima – objasnila je pedagog škole Jelena Milosavljević.

U okviru ove radionice izrađivane su crvene tračice, koja odražava svest o postojanju side. Ovaj simbol podeljen je nastavnicima škole, koji su ih nosili tokom nastave.

Pročitajte i...  Snežana po celu noć dežura da je ne odnese klizište

Dan borbe protiv side u skoli Mirko4

Stariji učenici sedmog i osmog razreda prisustvovali su tribini i času vršnjačke edukacije, koju su za njih organizovali članovi Omladine Crvenog krsta, a koji su inače učenici Srednje medicinske škole „Dr Aleksa Savić“.

Učenici i nastavnici ove škole i izdvojenog odeljenja u selu Petrovca, iskoristili su i zakazani roditeljski sastanak i anketirali roditelje i uključili ih u obeležavanje ovog dana.

 

Učenica Nikolina Đokić objašnjava da je cilj ankete bio da se vidi koliko su sami roditelji upoznati sa ovom bolešću, ali i da im se skrene pažnja da je to bolest koja je prisutna u našoj sredeni i da se ona ne događa nekom drugom.

– Smatramo da naši roditelji moraju da ozbiljno shvate ovu bolest, jer samo znanjem  ćemo se zajedno zaštititi od nje – kaže Nikolina.

Pročitajte i...  Za nekoliko dana počinje žetva pšenice

Celokupne aktivnosti koje je škola „Milić Rakić Mirko“ organizovala odvijale su se pod parolom „Dan borbe protiv side“.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=40120

1 dec 2015. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up