Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Unapređen kvalitet rada u Domu zdravlja Blace

Autor 16 јула 2017

BLACE- Redovna poseta Domu zdravlja Blace spoljašnjih ocenjivača koja se u skladu sa zakonom sprovodi godinu dana nakon spoljašnjeg ocenjivanja, obavljena je prema planu Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, dana 12. jula 2017. godine. Posetu je obavio tročlani tim spoljašnjih ocenjivača, a cilj posete bio je kontrola  postignutih  i implementiranih standarda.

Redovna poseta je započela razgovorom sa menadžmentom ustanove, a nastavila se pregledom dokumentacije, razgovorima sa predstavnicima timova za samoocenjivanje i obilaskom ustanove.

Opšti utisak je da je ustanova nakon sticanja statusa akreditovane ustanove nastavila sa aktivnostima koje su rezultirale unapređenjem kvaliteta rada u svim oblastima. Ispoštovane su sve preporuke iz akreditacijskog izveštaja koje su zavisile od angažovanja menadžmenta i svih zaposlenih. Primetna su i zalaganja ustanove na prevazilaženju problema koji su rezultat raznih finansijskih, tehničkih i zakonskih ograničenja, na koje ustanova nema uticaja.

U proteklom periodu menadžment Doma zdravlja Blace  prepoznao je sve prednosti i dostignuća akreditacije,  motivisao je svoje zaposlene,  uložio ogromnu energiju  kako bi postigao i  dostigao svoj cilj, bezbedne, sigurne i kvalitetne zdravstvene ustanove. Akreditacija je shvaćena kao kontinuirani proces usmeren ka dosezanju višeg nivoa efikasnosti u radu i unapređenju nivoa i dostupnosti zdravstvenih usluga koje se pružaju korisnicima zdravstvenih usluga.  Saradnja sa Agencijom za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, dobijene smernice za aktivnosti na unapređenju kvaliteta rada i bezbednosti pacijenta, kao i stručnu podršku u toku tog procesa smatra se vrlo značajnom za realizaciju ovih ciljeva.

U skladu sa preporukama navedenim u Završnom izveštaju o akreditacija Komisija za unapređenje kvaliteta  rada Doma zdravlja Blace  izradila je  plan unapređenja  kvaliteta rada u kojem su sadržane aktivnosti  za unapređenje onih kriterijuma  koje su naveli predstavnici AZUS. Dosadašnje akreditacijsko iskustvo  ustanove iskorišteno je  da se  visoko dostignuti standardi  održavaju na istom nivou.

Redovna poseta zdravstvenoj ustanovi sprovodi se u skladu sa zakonom, nakon godinu od spoljašnjeg ocenjivanja, a za vreme perioda trajanja akreditacije zdravstvene ustanove. Zdravstena ustanova Dom zdravlja Blace stekla je akreditacijski status na period od 7. godina, i dodeljen joj je sertifikat broj A-160-09/2014.

 

 

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=65239

16 јула 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

8 komentara za “Unapređen kvalitet rada u Domu zdravlja Blace”

 1. Анонимни

  Zahvaljujući najboljem direktoru !!!

 2. da

  bar jedna pozitivna stvar u opstini Blace

 3. Cyberian

  Opet komentar koji nema veze sa temom.Ako mi admin-sajta pusri komentar,nastavicu sa opismenavanjem(besplatnim)Srpskog naroda koji internet koristi samo za pracenje Parova i Snajki,a ne za obrazovanje,saznanjei i informisanje.
  -Da li ste znali,da je republiku Hrvatsku prvo priznala Rusija,a posle izvesnog Vremene SAD?
  -Da li ste znali,da su Rusi otisli sa Kosova(aerodrom Slatina)u dogovoru(pogodbi sa SAD)da bi resili Gruziju,a prepustili Kosovo i izgradili Bondstil?
  -Da li ste saznali da u ovom svetu(poslednjih 40 god)morate da se opredelite za Rusiju ili SAD(vidite silu Tursku,Rumuniju,Bugarsku,Ftancusku,C.Goru….)i da prica o sedenju na dve stolice i saradnji ,prolazi samo u nepismenoj Srbiji?
  -Nastavicu sa jos interesantnih pitanja!!!Ako me puste!!

  • Braća?????

   Da dodam
   sistem S-300 su Rusi isporučili Hrvatskoj 90-ih uoči oluje i još poprilično naoružanja gde i dan danas vode sudski spor oko neraščišćenih računa, a mi kao slepci u rovovima čekali da nam braća Rusi poklone S-300 svo vreme Nato bombardovanja. Da nam nisu davali lažnu nadu možda nebi ni bilo bombardovanja.
   A tek kada se setim koliko dugo se čekao gasovod “Južni tok” i aražman iliti otimanje Nisa i cene goriva zadnjih godina u svetu i kod nas, ja se pitam o kakvoj braći je reč?

 4. Titov pionir

  A zahvaljujući Joziću? Kako ste to ispustili.

 5. pera

  svaka cast doktoru Dunjicu,Internistickoj ambulanti kao i oftamoloskoj ambulanti i naravno poydrav za najboljeg vozaca saniteta nemanju

 6. Josanac

  Kome mozemo da se zalimo za javasluk i nerad u domu zdravlja Blace.Medicinske sestre stalno treskaju varatima kao da su dobili to od tate.Dzabe PVC stolarija.

 7. Nikola

  Sve je ovo zahvaljujuci dobrom menadzmentu, i ako ovako nastave, jednoga dana postace Blace klinicki centar. Sto da ne, kod Vucica je sve moguce. Obrazovani i pametni napustise zemlju, na njihova mesta dodjose neki sa papirima nekih divljih fakulteta, i onda, udri brigu na veselje.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up