Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ustanove kulture sumirale rezultate

Autor 28 дец 2017

PROKUPLJE- Većnica za kulturu Milica Erić priredila je prijem za direktore prokupačkih ustanova kulture. Ovo je bila prilika da se sumiraju rezultati ostvreni u toku ove i najave planovi koji će početi da se realizuju već početkom sledeće kalendarske godine.

-Ova godina je bila u znaku štednje, ali smo svi zajedno ozbiljnim i predanim radom uspeli da se uklopimo u finansijski program i realizujemo brojne manifestacije koje su od velike važnosti za svaku ustanovu kulture ponaosob, ali i za sam naš grad. Zajedno sa vama sam bila i kada je bilo teško, ali i kada ste se radovali ostvarenim i uspešno realizovanim projektima i programima u kojima su uživali i naši sugrađani. Među vama se razvila veoma lepa saradnja i timski rad koji uvek treba da negujete, jer se pokazalo da on daje odlične rezultate. Tako treba da nastavite i u Novoj 2018. godini, rekla je većnica za kulturu Erić.
Ona je dodala da su ove godine sve ustanove kulture dobile značajna sredstava od Ministarstva kulture i informisanja koja su iskoristile za unapređenje uslova rada.
-Za nove police i grejanje Istorijski arhiv „Toplice „ je dobio 1.080.000 dinara. U Narodnom muzeju Toplice teku radovi koji su planirani još pre dve godine, što znači da se planirano realizuje po planu. Ova ustanova kulture dobila je 5.629.000 hiljada dinara. Značajnim sredstvima može da se pohvali i prokupačka biblioteka. Ona je 829.000, koje je dobila od resornog ministarstva, upotrebila za nabavku opreme, organizovanje određene programske manifestacije, ali i nabavku novih knjiga. Ove godine knjižni fond je bogatiji nego ikada, biblioteka je za svoje čitaoce nabavila 4500 knjiga, istakla je Erić.
Ona je naglasila da Kulturno-obrazovni centar ostvario pozitivne pomake u svom radu.
-Sve što su radili, realizovali su iz sopstvenih sredstava. Povećali su broj upisanih kandidata za prekvalifikaciju i obuku za različita zanimanja. Nabavili su i opremu koja im je bila najneophodnija za rad, sanirali su i adaptirali zgradu, navela je većnica Erić.
Kao najbolji rezultat Opštine Prokuplje i investicionog ulaganja u objekte kulture većnica je izdvojila Dom kulture.
-U odnosu na ranije godine, zaposleni u Domu kulture sada mogu da se pohvale odličnim uslovima za rad u kompletno opremljenoj novoj zgradi. Tu je i uređenje platoa ispred zgrade i nabavka nove opreme, a sve to je koštalo 1.087.210 dinara.Ova ustanova kulture može da se pohvali da je od Ministarstva kulture dobila 676.000 dinara za organizovanje manifestacije „Fedes“ i obeležavanje 100 godina Topličkog ustanka. Od Ministarstva pravde, Dom kulture je dobio još 1.286.000 dinara za nabavku opremu, podvukla je većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić.
Treba naglsiti i to da su sve prokupačke ustanove kulture ovu godinu veoma uspešno završile što potvrđuje i podatak da je Narodni muzej Toplice imao 160 manifestacija i oko 18.000 posetilaca, Dom kulture 150 događaja i 16.000 posetilaca, dok je biblioteka imala 18.000 posetilaca na različitim književnim događajima.


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=74114

28 дец 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

6 komentara za “Ustanove kulture sumirale rezultate”

 1. Mia

  Kada su kvalitetni ljudi na odgovornim funkcijama rezultati su neminovni.

 2. Lila

  Vrlo je vazno ulagati u ustanove kulture, jer time negujemo veru, kulturu i tradiciju naseg naroda.

 3. Milan

  Ustanove klulture su od vitalnog znacaja, iz razloga sto se kroz iste neguje istorija.

 4. Sasa

  Samo na ovakav nacin, podrskom resorne vecnice, ustanove kulture postizu zapazene rezultate.

 5. Ivan

  Svedoci smo cinjenice da kada postoji dobra volja i od strane resorne vecnice, i od strana direktora ustanove kulture, mozemo doci do zapazenih rezultata po pitanju renoviranja objekata, ogromnog broja predstava, raznih desavanja koja nas podsecaju na bitne dogadjaje iz nase istorije.

 6. Kultura u Prokuplju je zazivela na celu vecnice Milice Eric i direktorke Tijane Petrovic.. Sve pohvale

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up