Smiley face
U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Usvojen rebalans budžeta opštine Prokuplje: Više para za sve, najviše za JKP Hameum

Autor 22 сеп 2017

PROKUPLJE- Donošenjem Odluke o rebalansu budžeta Opštine Prokuplje za 2017. godinu na današnjoj sednici Skupštine opštine Prokuplje, omogućena je preraspodela sredstava budžetskih korisnika, obezbeđena sredstva za racionalizaciju zaposlenih, kao i uslovi za realizaciju planiranih kapitalnih investicija.


-Rebalansom budžeta znatna sredstva izdvojena su za JKP „Hameum“ koje je nosilac sveukupnog razvoja opštine jer ako ono funkcioniše na pravi način, više sredstava ostajaće i za sport, kulturu, poljoprivredu i mnoge druge oblasti. Opredelili smo sredstva u iznosu od 38 miliona dinara za kupovinu prostora, kao i za nabavku nove, savremene mehanizacije u vrednosti od 39 miliona dinara. Smatramo da će ovo jedinstveno komunalno preduzeće uspeti da odgovori svim zahtevima i da će infrastruktura opštine Prokuplje biti u mnogo boljem stanju nego što je sada. Naše preduzeće učestvovaće i u izgradnji autoputa koja počinje 2018. godine, što će biti dobra prilika za zaradu. Povećali smo i pozicije za komunalne usluge u iznosu od 26 miliona, koji će biti usmereni za sprovođenje aktivnosti uređenja i održavanja našeg grada. Iz godine u godinu ovom preduzeću se smanjuju subvencije, i verujem da će vrlo brzo doći vreme kada mu više neće biti potrebne. Donošenjem Odluke o rebalansu svi građani naše opštine imaće koristi i vrlo brzo uočiće prave rezultate i bolje uslove za život na taertoriji naše opštine, izjavio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.
U nastavku sednice doneta je Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Prokuplje. Radi se kupovini DSK „Toplica“, koje je prema rečima predsednika Simonovića namenjeno Javnom komunalnom preduzeću „Hameum“.
-Cilj je da ovo najznačajnije javno preduzeće bude na jednom mestu, kako bi najefikasnije funkcionisalo. U postojećim halama bi bila smeštena mehanizacija, mašine koje su veoma skupe za koje je potrban adekvatan prostor. Postoji i upravna zgrada, što omogućava da se svi poslovi odvijaju na jednom mestu, a osim toga i cena ove nepokretnosti u iznosu od 38 miliona je povoljna, istakao je Simonović.
Skupšuina je donela i Odluku o Strategiji zazvoja GIS-a Opštine Prokupljeje koji će obezbediti brzu, efikasnu i preciznu izradu dokumentacije za pripremu svih razvojnih projekata za koje Opština Prokuplje može konkurisati u okviru republike Srbije, Evropske unije i drugih fondova.


Na dnevnom redu današnje sednice našlo se i desetak odluka čijem se donošenjem uređuje komunalna infrastuktura na teritoriji opštine Prokuplje. To su odluke o komunalnim delatnostima, o javnom vodovodu, javnoj kanalizaciji i odvođenju komunalnih otpada, odluka o održavanju čistoće, o javnim parkiralištima, o auto-taksi prevozu putnika, odluka o javnom prevozu u drumskom saobraćaju, o obavljanju zoohigijene, o održavanju groblja, odluka o pijacama, o uređenju i održavanju javnih zelenih površina. Takođe su donete i odluke o utvrđivanju radnog vremena u trgovini, zanatstvu, ugostiteljstvu i objektima za priređivanje igara za zabavu i igara na sreću.
Odbornici su razmatrali i podržali Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja. Doneto je i dopunjeno Rešenje o imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora Doma zdravlja i JKP „Hameum“. Većinom glasova podržan je Finansijski izveštaj o poslovanju JKP Hameum“, kao i Izmene i dopune Programa rada ovog preduzeća. Doneta je Odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, kao i Odluka o izmeni i dopuni cenovnika usluga koje pruža ovo javno preduzeće.
Na prvom jesenjem zasedanju odbornici su upoznati sa rezultatima ovogodišnje berbe i otkupa višnje i šljive na teritoriji opštine Prokuplje, koje je izneo rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu Srđan Stamenković.

(Izvor: Služba za informisanje opštine Prokuplje)


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=68818

22 сеп 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Usvojen rebalans budžeta opštine Prokuplje: Više para za sve, najviše za JKP Hameum”

 1. Prvi

  Da ne bude posle kako se nista ne radi u gradu od kako je SNS na vlasti, ovi pretodni pustos ostavili, mislili da su nebo dotakli iz svojih fotelja e zato ce dugo biti opozicija, zuti prodavali ovi kupuju nego sta

 2. Radnik opštine

  Sramota sta se radi na skupštini samo da vidi narod sve bi izbacio na ulicu

 3. Marinko

  Ala ste se omastili kupili ste toplicu za 350 hiljada evra a ne vredi ni 100 hiljada

 4. ........

  Kakva kupovina Toplice? Pa zar niste kupili Toplicu pre 3 godine i tri godine ta hala zvrji prazna a pricali ste da je bogom dana za Komunalno. Upumapavate pare u komunalno kao u rupu bez dna, a rezultata nema. Sta su to oni u ovom gradu sredili, a kolike su pare dobili. Ne pada vam na pamet da mozda asfaltirate neku ulicu, grad lici na razvalinu, 10 godina nije ni jedna ulica rekonstruisana.

 5. Opštin

  Pravi gospodin odbornik je Atanasković Slaviša čovek je na mestu, odmeren, stručan i zna o čemu priča. Podrška!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up