Smiley face
U kategoriji Doljevac, Društvo, Poslednje Vesti.

Vanredna situacija u Doljevcu, evakuisano 13 osoba

Autor 4 мар 2018

DOLJEVAC- Opština Doljevac proglasila je vanrednu situaciju na području cele opštine zbog opasnosti od poplava dok su aktivisti Crvenog krsta sinoć evakuisali devet osoba iz sela Šainovac i četiri u selu Mekiš.

Foto Crveni krst

Sekretar Crvenog krsta u Doljevcu Danijela Kostić kaže da je među evakuisanima Šainovcu petoro dece starosti do sedam godina, među kojima je i jedna devetomesečna beba.

– Svi evakuisani su smešteni u Mesnu zajednicu u Mekišu dok ne dođe do povlačenja vode iz njihovih kuća. U Šainovcu se izlio Dulin potok a u Mekišu Jugbogdanovačka reka pa je voda u[la I u nekoliko kuća. Problem su napravili bujični potoci. Voda je ušla u podrume kuća gde se nalaze zamrzivači i hrana tako da ćemo morati sa vatrogascima da radimo na ispumpavanju vode iz podruma – kaže Kostićeva.

Ona navodi da je danas situacija alarmantna i da što se tiče ugroženosti ljudi, najkritičnije tačke su Mekiš, Šainovac i Šarlinac.

Prema njenim rečima postoji informacija da je u Pukovcu ugroženo oko 40 kuća što će aktivisti Crvenog krsta proveriti na terenu.

 

 

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić Međarac pak tvrdi da situacija nije alarmantna, da je vanredna situacija proglašena da bi moglo brže da se reaguje a da su ugroženi ljudi evakuisani preventivno.

– Pre tri godine smo očistili sve kanale koji treba da odvode vodu iz bujičnih potoka, ali su u međuvremenu opet zapušeni bacanjem smeća. Situacija nije dramatična, na terenu smo pratimo razvoj događaja i pojačavamo nasipe gde je to potrebno – tvrdi Međarac.

Na delu puta Rusna – Čečina pojavilo se klizište, ali Međarac ističe da su ekipe putara poslate na teren i da će problem biti rešen za dva sata.

Prema nezvaničnim informacijama, reke za sada ne ugrožavaju stanovništvo ali problem predstavljaju potoci koji ne mogu da prihvate veliku količinu vode posle topljenja snega i zapušeni odvodni kanali.

(Blic)


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=76877

4 мар 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up