Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Višnjari nezadovoljni otkupnom cenom

Autor 19 јуна 2017

PROKUPLJE- Na teritoriji opštine Prokuplje berba višnje zvanično je počela ovog vikenda. Početna cena otkupa višnje iznosi 70 dinara po kilogramu za prvu klasu i 60 dinara za drugu.
Proizvođači višnje , koja je na teritoriji Topličkog okruga zasađena na 3000 hektara, nisu zadovoljni ponuđenom cenom iako je ona duplo veća od prošlogodišnje.
S obzirom da je tek početak berbe, voćari se nadaju da će otkupna cena u jeku sezone berbe dostići i do 80 dinara po kilogramu. Tom cenom proizvođači višnje bi donekle bili zadovoljni, jer ponuđena cena je nerentabilna u odnosu na sredstva koja su uložena u proizvodnju.
Pored već uloženih sredstava, proizvođači višnje treba da plate i berače koji ove godine traže oko 20 dinara za kilogram ubranog ploda.
Ovogodišnji rod višnje koja čini polovinu voćarske proizvodnje u Toplici, smanjen je 40% zbog prolećnog mraza i neadekvatne primene agrotehničkih mera.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=63955

19 јуна 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Višnjari nezadovoljni otkupnom cenom”

  1. Vasa

    Nama nikad dosta,ali ovo je realna cena.Ono sto je bilo par godina je bez pokrica,kao i sve za vreme bivše vlasti.Ovo je prava stvar,čak i 50din. je super.

  2. mladen

    cena je super

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up