Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Vlast rešila da nas bude više!

Autor 13 окт 2017

PROKUPLJE- U Prokuplju je odžana sednica Topličkog upravnog okruga na kojoj su, pored načelnika okruga Nebojše Vukadinovića, prisustvovali predstavnici kabineta ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, zadužene za demografsku politiku Đuro Prtljaga i Marjan Jovanović, predsednici opština Prokuplje, Kuršumlija i Blaca Aleksandar Simonović, Radoljub Vidić i Zoran Jozić, predstavnici zdravstvenih ustanova iz Toplice, prosvete i direktor prokupačke apoteke Zlatan Miljković.

Na ovom sastanku razgovaralo se o populacionoj politici u Toplici i strategiji Vlade Srbije za poboljšanje demografske slike u ovom delu Srbije.

Načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović istakao je da je Vlada Srbije i resorno ministarstvo ove godine izdvojilo 130 miliona dinara za poboljšanje demografske slike, od čega je 57 miliona opredeljeno za jug i jugoistok Srbije.

-Za projekte koje su uradili blačka i prokupačka opština bespovratno je odobreno 16 miliona dinara. Odobrena sredstva za Opštinu Prokuplje u iznosu od skoro 11 miliona dinara biće upotrebljena za obnovu obdaništa, izjavio je Vukadinović dodavši da je stanovništvo u sve četiri opštine Topličkog okruga sve starije i starije.

Prema njegovim rečima prosek starosti stanovništa u Toplici iznosi 44 godine.

Na sastanku je naglašeno da treba preduzeti niz mera kako bi se povećao broj stanovništva u ovom kraju, kako je istaknuto, strateškom području Srbije i zaustavila migracija stanovništva.

Poboljšanje zdravstvenih usluga, boravka u obdaništima, školama, edukacija stanovništva, otvaranje novih radnih mesta, kao i preduzimanje drugih mera u narednom periodu doprineće boljoj demografskoj slici ,rečeno je na sastanku.

Vukadinović je podvukao da privredni tokovi mogu doprineti većem prirodnom priraštaju stanovništva.

-Dobro je što je broj evidentiranih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje-filijala u Prokuplju u poslednje tri godine smanjen za 2.700 osoba i što se na evidenciji sada nalazi blizu 13.100 lica. Siguran sam da će se ovakav pozitivan trend nastaviti i u budućnosti, a samim tim zaustaviti migracija stanovništva, izjavio je načelnik Topličkog upravnog okruga Vukadinović.

 


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=70042

13 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

6 komentara za “Vlast rešila da nas bude više!”

 1. Mane

  Majstore, manje je ljudi na evidenciji NSZ zato što su se ODSELILI, a ne zato što su se ZAPOSLILI. Ako se nastavi vaj trend, Toplica će ostati pusta. A onda će neko doći da je naseli…

 2. Bice nas vise kada njih bude manje.

 3. gradjanin

  blago nama sa nasim nacelnikom on kaze malo ali …………………. hahahahahahahaha

 4. dr

  Što je stepen ekonomskog razvoja i davanja porodiljama veći, natalitet je manji, ako je ta razvijenost praćena ateizmom ili agnosticizmom. I obratno, što je religioznost prisutnija, natalitet je veliki bez obzira na materijalna davanja po majci.

 5. Taki

  што су да­ва­ња по по­ро­ди­љи ве­ћа то је на­та­ли­тет ма­њи. На­рав­но, не ви­ди се то баш од­мах, не­кад сти­му­ланс по­мог­не да се ро­ди још ко­је де­те, али на са­мо ма­ло ду­жу ста­зу то по­ста­је кри­стал­но ја­сно

 6. Ratko

  A iz zitoradje nije bio presednik?

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up