Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Vreme i ljudi: Superkomšija

Autor 10 апр 2018

PROKUPLJE- Danas, kada je ljudskost izgubljena karakterna osobina, ostanemo zatečeni dobrom voljom ljudi, koji nam nisu nikakav rod. Ili, pak, važi ona nekadašnja, stara – Dobar komšija je najveći rod!

Ivan Mirović – Ivča

I u Prokuplju su neki novi ljudi, kratkog fitilja, uvuci se u svoju muku, samo ti glava viri kroz prozor iz čiste znatiželje – Da li je komšiji crkla krava !?
Čovek koji svojim ponašanjem ruši taj kliše i vraća nam nadu da nije sve tako crno, živi u jednom mirnom sokačetu našeg grada i pomaže svojim komšijama.
Ivan Mirović – Ivča, je zahvljujući dobroj praksi, a kako on kaže – celo radno vreme kod Duška mehaničara, plus nekadašnja pametna škola, koju sada moderno zovu dualno obrazovanje a nekada je bila tata – mata za razne zanate, koji su nam sada preko potrebni, a majstora nema …
Svi su tada znali za ŠUP, školu učenika u privredi, koja je imala svoje instruktore, majstore raznih profila.
E, tu školu i ostale životne škole je završio naš najbolji komšija, ali pri tom interesovanja za sve vrste majstorija su mu uvek bila motivacija da sada praktično nema stvari u koju se ne razume i ne zna da je rastavi i sastavi. Elektrika, vodoinstalaterski radovi, automehanika, zavarivanje, betoniranje … A ume i dobar roštilj da napravi, na lično projektovanom i konstruisanom roštilju u svom dvorištu.
I eto, to jeste raritet i glavna vest, da imate takvog čoveka u komšiluku, a da je pri tom uvek raspoložen da dobro susedima odradi posao, ali – bez para !!!
Zašto je ovo vest ? Zato što smo u odnosu dam – pa mi ti daš, pogubili tu populaciju ljudi, koji rade bez razmišljanja o koristoljublju.
Po nekad samo, kad se smori od raznih kućnih majstorija kod komšija i prijatelja, ode nekud daleko da pored širokog Dunava zabaci udicu i odmori mozak. Ali i to traje kratko. Ne može on bez svog komšiluka, kafice u predvečerje, i zdrave komšijske šale, lišene bilo kakve malicioznosti, ili, daleko bilo, vulgarnosti.
Jer, “superkomšija” je uvek bio i ostao džentlmen, spreman i za druženje i šalu, ali i za hitnu majstorsku intervenciju, kad god je to potrebno. Naravno, i njega komšije vole i svi se zabrinu kad ga nema dva – tri dana. Ali, verujte mi na reč, nije to samo zbog toga što je svestrani majstor dobročinitelj. On je pre svega lafčina, kavaljer, dobar drug, čovek, omiljeni sused …
Da dodamo da je komšija i jedan veoma veran čovek. Osim partije, koju nikad nije menjao i neće, veran je i komšiluku. Tako da se može reći da mu je vernost prava karakterna osobina, što, budući da je udovac, nije zgoreg spomenuti …


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=78682

10 апр 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Vreme i ljudi: Superkomšija”

  1. Moj drug,prijatelj ,ponosna na njega❤️❤️❤️

  2. Анонимни

    Rockoooo NAS… zmajcinaa, kraljina! sve pohvale za ovog vrsnog majstora, sto bi mi rekli nas “Teslica”. NEZAMENLJIV!

    RODJACI BELANI

  3. Ljubisa

    To je moj pobratim Ivca. Uvek je tu za sve nas. Ponosim se njime.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up