Smiley face
U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti.

Zabavna fizika

Autor 26 дец 2017

BLACE- U Osnovnoj školi “Stojan Novaković” u Blacu održana je promocija knjige “Urnebesna fizika”, autora Svetislava Paunovića, Branka Stevanovića i Igora Kolarova. Promociji su prisustvovali učenici četvrtog razreda ove škole. Knjigu je predstavio  književnik Branko Stevanović, jedan od autora pomenute knjige.

Pre same promocije koja je imala interaktivni karakter i koja je fiziku prestavila iz jednog drugog, za decu primamljivog ugla, pisac Branko Stevanović posetio je Narodnu biblioteku – Raka Drainac u Blacu  gde se pomenuta knjiga može i naći.

U knjizi je fizika predstavljena na jedan zabavan i nov, šaljiv način, zabavniji deci.

U knjizi se nalaze i brojne anegdote poznatih naučnika, velikana kao što su Nikola Tesla, Mihajlo Pupin, književnik Branislav Nušić i brojni drugi. U knjizi su predstavljeni i brojni eksperimenti vezani za fiziku.

Kako smo od Branka Stevanovića, jednog od autora knjige, saznali knjiga prati program rada sa decom u osnovnoj školi, podstiče dobro raspoloženje i na opušteniji način objašnjava ono o čemu deca uče o fizici.

-Knjiga je omiljena i kod dece i kod odraslih i nagrađena je nagradom – Neven u oblasti popularne nauke a dodeljeno nam je i priznanje od strane uredništva časopisa – Mladi fizičar. Ilustracije je radila Ana Petrović i na knjizi su radile tri razičite generacije autora, od kojih nažalost dvojica nisu živi, saznajemo od Stevanovića koji najavljuje niz promocija i van zemlje a jedna od njih biće u Budimpešti.

Knjiga- Urnebesna fizia prevedena je na makedonski jezik i u do sada je ostvarila tiraž od preko 23 000 i ovo je njeno 10-to izdanje.

Blački osnovci uživali su u promociji jedne ovako zanimljive knjige koja je fiziku kao nauku predstavila na jedan mnogo zanimljiviji način.

 


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=73986

26 дец 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up