Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Život u strahu!

Autor 10 маја 2018

PROKUPLJE- Ni mesec i po nakon obrušavanja stotina kubika zemlje na kuću porodice Lazić, u podjastrebačkom selu Babotincu ne nazire se rešenje problema. Opštinska komisija procenila da kuća više nije bezbedna za stanovanje i naložila ukućanima da se isele.


Vladica i njegova majka svesni su rizika, ali ostaju u kući jer nemaju gde da odu.
Ovako je bilo u martu, nakon što je zemlja zatrpala kuću Lazića. A slično je i danas. Vladica kaže da je njihovu kuću, sagrađenu sredinom prošlog veka, od potpunog rušenja spaslo samo sušno proleće, ali da opasnost i dalje postoji.

“Finansijski nisam u mogućnosti da sam to odradim, treba i stručno lice neko da dođe , da pogleda, nije samo da se otkopa”, kaže Vladica Lazić iz Babotinca.

Kaže da ih do sada, osim opštinske komisije, koja im je naložila da se isele, niko nije posetio, niti ponudio pomoć, a da su on i majka, uprkos velikom riziku, prinuđeni da žive u toj kući.

“To što su bili i rekli da objekat nije za stanovanje i da moramo da se iselimo, ali nemamo gde”, kaže Lazić.

Meštani Babotinca spremni su da pomognu, ali ističu da je potrebno više nego što oni mogu da pruže. Zbog toga apeluju da se uključe nadležne službe i pomognu ovoj siromašnoj porodici, kojoj su, kako tvrde, i životi ugroženi.
“Ovo je velika količina zemlje , više od hiljadu kubika, potrebna je mehanizacija i pomoć lokalne samouprave. Pre jedno mesec i po dana ovde je izašla opštinska komisija i njihovo rešenje je bilo da se voda iscedi i da se nakon toga preduzmu građevinski radovi. Međutim, do sada to ništa nije urađeno”; objašnjava Živorad Đorđević iz Babotinca.

(RTS)


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=80148

10 маја 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up