U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

40 žena iz Kuršumlije i Prokuplja dobilo sertifikate o završenoj obuci za gerontodomaćice

Autor 11 feb 2019

PROKUPLJE- U Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Prokuplju danas su uručeni sertifikati polaznicama obuke za gerontodomaćice, koju je uspešno završilo 10 žena iz Prokuplja i Kuršumlije.

Obuku su sprovodila stručna lica iz Gerontološkog centra Beograd, a po prvi put, praktični deo obuke za ovo zanimanje organizovan je u Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.

-Gerontološki centar Beograd je realizovao program obuke za obavljanje poslova gerontodomaćice, koji je akreditovan od strane Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu. Sve polaznice su uspešno savladale i teoretski i praktični deo obuke, tokom koje su pokazale veliku motivisanost i zainteresovanost, istakla je predavač Vesna Despotović, dipl. socijalni radnik Gerontološkog centra Beograd.

Nacionalna služba za zapošljavanje svake godine organizuje obuke za potrebe tržišta rada.

Pročitajte i...  Najlepša priča o šljivi piše se u Blacu

Prema rečima Žarka Stojanovića, saradnika za odnose sa javnošću NSZ Prokuplje, obuka za gerontodomaćice organizuje se svake druge godine, a ove godine po prvi put obuka je praktično sprovedena u Domu za smeštaj starih lica.

-Ove godine obuku je pohađalo šest žena iz Kuršumlije i četiri iz Prokuplja. Prema oceni izvođača, sve polaznice su uspešno savladale obuku i danas su im uručeni sertifikati koji im omogućuju lakše zaposlenje u državnim ustanovama ili privatnom sektoru, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, istakao je Stojanović.

Jedna od polaznica obuke, Suzana Petrović (52), kaže da je veoma zadovoljna stečenim znanjem i nada se da će joj sertifikat pomoći da lakše dođe do posla.

Pročitajte i...  Od septembra ponovo radi narodna kuhinja

-Pre mnogo godina, radila sam u „Topličanki“. Kada sam ostala bez posla, trudila sam se da uvek nađem novi posao, a sada se nadam da će mi u tome pomoći i ovaj sertifikat, kazala je Suzana i izrazila zahvalnost NSZ Prokuplje, ekipi Gerontološkog centra Beograd i Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461179

11 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up