U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

40 žena iz Kuršumlije i Prokuplja dobilo sertifikate o završenoj obuci za gerontodomaćice

Autor 11 feb 2019

PROKUPLJE- U Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Prokuplju danas su uručeni sertifikati polaznicama obuke za gerontodomaćice, koju je uspešno završilo 10 žena iz Prokuplja i Kuršumlije.

Obuku su sprovodila stručna lica iz Gerontološkog centra Beograd, a po prvi put, praktični deo obuke za ovo zanimanje organizovan je u Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.

-Gerontološki centar Beograd je realizovao program obuke za obavljanje poslova gerontodomaćice, koji je akreditovan od strane Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu. Sve polaznice su uspešno savladale i teoretski i praktični deo obuke, tokom koje su pokazale veliku motivisanost i zainteresovanost, istakla je predavač Vesna Despotović, dipl. socijalni radnik Gerontološkog centra Beograd.

Nacionalna služba za zapošljavanje svake godine organizuje obuke za potrebe tržišta rada.

Prema rečima Žarka Stojanovića, saradnika za odnose sa javnošću NSZ Prokuplje, obuka za gerontodomaćice organizuje se svake druge godine, a ove godine po prvi put obuka je praktično sprovedena u Domu za smeštaj starih lica.

-Ove godine obuku je pohađalo šest žena iz Kuršumlije i četiri iz Prokuplja. Prema oceni izvođača, sve polaznice su uspešno savladale obuku i danas su im uručeni sertifikati koji im omogućuju lakše zaposlenje u državnim ustanovama ili privatnom sektoru, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, istakao je Stojanović.

Jedna od polaznica obuke, Suzana Petrović (52), kaže da je veoma zadovoljna stečenim znanjem i nada se da će joj sertifikat pomoći da lakše dođe do posla.

-Pre mnogo godina, radila sam u „Topličanki“. Kada sam ostala bez posla, trudila sam se da uvek nađem novi posao, a sada se nadam da će mi u tome pomoći i ovaj sertifikat, kazala je Suzana i izrazila zahvalnost NSZ Prokuplje, ekipi Gerontološkog centra Beograd i Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461179

11 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up