U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

11.000 obolelih od raka u Topličkom okrugu

Autor 16 okt 2019

PROKUPLJE- U Topličkom okrugu blizu 11.000 odraslih osoba boluje od neke vrste karcinoma, dok mesečno hemioterapiju u prokupačkom Dispanzeru za onkologiju Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” dobija 200 njih. Najmlađi oboleli stanovnik Topličkog okruga ima 22 godine.

Najviše obolelih je sa područija opštine Kuršumlija.

Marina Stamenković, odgovorna sestra na Onkologiji prokupačke bolnice, potvrđuje porast broja obolelih od malignih tumora i na području Topličkog okruga:

– Sigurno je povećan broj onkoloških pacijenata koji dolaze u ovu ustanovu, a pogotovo od 2015/2016. godine, od kada u bolnici ponovo zaseda onkološki konzilijum koji prati revnosnije broj obolelih, stanje obolelih i ostalo. Pre godinu dana na hemioterapiji bilo je oko 100 pacijenata, dok ih je sada više od 200, kaže ona.

Pročitajte i...  Voda iz bunara „Grčki mlin“ ispravna za piće

Na ovom odeljenju prokupačke bolnice ima više od 7.500 kartona obolelih od karcinoma, najviše dojke, debelog creva, grlića materice, jajnika.

Obolelima od malignih bolesti iz celog Topličkog okruga u Dispanzeru za onkologiju pored lekarske pružaju i svaku drugu vrstu pomoći zahvaljujući nesebičnom zalaganju zdravstvenih radnika te službe.

Lekari apeluju na građane da brinu o svom zdravlju, odlaze na preventivne preglede, kao i na skrining preglede uz napomenu da je rak izlečiv, ako se na vreme otkrije.

(Izvor Niški portal)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473333

16 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

13 komentara za “11.000 obolelih od raka u Topličkom okrugu”

 1. Na zalost i moja je majka jedna od obolelih…dokle viseee?!!

 2. nato + svakodnevno zaprasivanje naroda iz aviona = 11 hiljada samo Toplica…

 3. Sve pomalo stalni pritisak i nervoza malo genetika neadekvatna ishrana

 4. ja

  skoro sam citao da ih ima oko 10.000 ljudi,dali je moguce da u ovolikom kratkom roku broj obolelih se popeo na 11.000 to je katastrofa

 5. Posledica bobardovanja i ratista a to država čuti

 6. Bombardovanje uzima svoj danak.

 7. Kako smo siromasni zatrpani bedom i siromastvom dobro smo i zivi

 8. ana

  Sta je cudno,u stranim zemljama je obavezan lekarski pregledbar dva puta godisnje.Trebalo bi i zdravstvo da se malo angazuje

 9. Pravda

  Nažalost nakon bombardovanja počelo je sa pojavom karcinoma u topličkom okrugu. 2000 godine moja sestra od ujaka je obolela i nažalost izgubila bitku. To je sve posledica bombardovanja, radioaktivnog zračenja i ko zna šta nam još iz vatlzduha bacaju. Upravu ste Ana u stranim zemljama obavlja se kontrola. Na svakih 6 meseci dobije se pismo za kontrolu. A naša jadna zemlja tačnije jadan narod. Umesto da se bave zdravljem naroda da rade na unapređenju zdravlja sreće su koje kakve gluposti rialiti. Bolje ja uložiti u unapređenje zdravstva. Sve nas je manje i sve više obolelih,nažalost.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up