U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

20 miliona bespovratno za poljoprivrednike

Autor 17 okt 2019

PROKUPLJE- Interesovanje registrovanih poljoprivrednika za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava veće je u odnosu na prošlu godinu, izjavio je zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i dodao da su znatno uvećana ovogodišnja sredstva za ove namene, jedan od razloga za ovo interesovanje.

Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Prokuplja za 2019. godinu, namenjena su budžetska sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara.

-Na osnovu pristiglih prijava, najveće interesovanje prokupački poljoprivrednici su pokazali za kupovinu mašina i opreme za obradu zemljišta, ubiranje i skidanje useva, zaštitu bilja, stočarstvo, pčelarstvo, podizanje novih i obnavljanje višegodišnjih zasada pod voćem i vinovom lozom, organsku proizvodnju, izjavio je Paunović.

Pročitajte i...  Evo ko će igrati u Zoni Jug i Srpskoj ligi Istok, ima iznenađenja

Prema njegovim rečima, ove godine, po prvi put se izdvaja i deo sredstava za mlade od 18 do 40 godina koji žive u seoskim sredinama.

Sve informacije o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava, poljoprivrednici koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu mogu dobiti od zaposlenih u Gradskoj upravi-kancelarija br. 21, ili u prostorijama Poljoprivredne savetodavne službe u Prokuplju, koja se nalazi u prostorijama Biznis inkubator centra.

-Zahtevi za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava podnose se do 10. novembra preko pisarnice Gradske uprave, ili poštom u zatvorenoj koverti sa naznakom “Komisiji za raspodelu i kontrolu upravljanja sredstvima budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Grada Prokuplja za 2019. godinu”, izjavio je zamenik gradonačelnika Miroljub Paunović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473365

17 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “20 miliona bespovratno za poljoprivrednike”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up