DruštvoPoslednje VestiProkuplje

32. nagrada za film o crkvi Svetog Prokopija

PROKUPLJE- Dokumentarni film o crkvi Svetog Prokopija osvojio je specijalno priznanje za dokumentarni film na Realtime International film festivalu u Nigeriji. Ovo je čak 32. priznanje za ovu priču iz malog grada na jugu Srbije i prvo sa Afričkog kontinenta.

– Ponosni smo na ovo što smo uspeli da uradimo sa ovom pričom širom sveta. Drago nam je da je ogroman broj ljudi čuo za Prokuplje i crkvu Svetog Prokopija, koja je druga po starini srpska pravoslavna crkva i u kojoj se čuvaju mošti dva velika sveca, dva velika sveta ratnika. Pozivam ih da dodju i obidju našu crkvu i naš grad- istakao je autor filma, Žikica Jovanović.

Dokumentarni film Pokajnik u pokušaju snimljen je produkciji Film kluba Prokuplje. Priču o ovoj svetinji ispričao je Nenad Gizdavić, dok je domaćin bio starešina crkve, protojerej Nikola Ilić. Na njemu su radili Žikica Jovanović scenarista i režiser, Vojkan Arandjelović direktor fotografije, Ivica Trailović kompozitor, Saša Miljković dron operater, Predrag Slavković narator i dr.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button