U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport.

(Video) I devojke boksuju!

Autor 19 feb 2020

PROKUPLJE- Devojke u Prokuplju sve češće biraju boks za omiljeni sport. Čini se da je boks jako dinamičan i zabavan. Sigurno je da nije šala – traži, ali i daje. Mlada snaga prokupačkog boksa Anđelija Bulajić (18), trenira boks od 2012. godine.

Anđelija je najpre počela sa kik boksom, 2012. godine. Brzo je napredovala, a treninzi su bili redovni. U grupi koja je tada trenirala, bila je najmlađa, pa su svi bili prijatni prema Anđeliji, što je pozitivno uticalo na njene dalje odluke. Treneri s početka bili su Aleksandar Prelić – Tarzan i Slobodan Mitić – Šaban.

-U početku me je bilo sramota, pošto sam bila najmlađa, pa sam terala mamu da me vodi na treninge. Treneri su se trudili da mi sve što treba da naučim, pokažu sa velikim strpljenjem i bili su veoma ljubazni. Kada sam počela da treniram, imala sam 11 godina i svima je bilo simpatično upravo to, što sam odabrala boks. Mama i tata i nisu baš voleli da se bavim time, ali mene je boks prosto privukao. Nadala sam se da ću imati neki meč, ali tada nisu mogli da nađu devojčicu tih godina ili bar slične težine. 2014. su počeli da me spremaju za meč koji sam jedva čekala – kazala je Anđelija.

Pročitajte i...  Romi imaju svoj dan

Ubrzo je na treningu istegla stomačni mišić i dugo je imala problem zbog toga. To je poremetilo treniranje i napravila je dužu pauzu. Nije odustala. Kada se vratila treninzima, to više nije bio kik boks, već samo boks. Došli su i novi treneri, koji i sada treniraju Anđeliju – Knežević i Nikolić. Vremenom se broj novih članova povećavao i smanjivao, naizmenično, ali ono što je bilo presudno je lepo druženje i dobri treninzi. Tako se Anđelija Bulajić pojavljuje i na televiziji kao dobar sportista.

-Na boksu sam upoznala i svoju najbolju drugaricu, koja je vremenom, takođe počela da se bavi boksom. Bilo je i sitnih svađa na treninzima, ali je sve to bezazleno – kaže sa osmehom Anđelija.

Pročitajte i...  Za smeh i šalu uvek je vreme: Nikola Jokić trenira u Đavoljoj Varoši?

Ispričala nam je i trenutak, kada se možda dokazivala u boksu sa najvećom željom da uspe.

-Nešto, što sam upamtila sa treninga se dogodilo te 2012. , kada sam počinjala…U grupi je bilo nekoliko starijih devojčica. Jedna od njih je stalno bila rezervisana prema meni i mislila je da, zbog mojih godina, ništa ne znam. Čak je pokušala da me ponizi. Kada je trebalo da udaramo džakove, jedna devojka je stala sa mnom. Rekla joj je podrugljivo – „Pa nećeš valjda sa njom na džak!?“

Posle kratkog vremena, treneri su nas stavili da sparingujemo. Ja sam udarala, a ona nije umela ničim da uzvrati. Nakon tog događaja, prestala je da dolazi na treninge. Očigledno, da sam je baš postidela. Ipak, upornost i jasan cilj pobeđuje, bez obzira na to, koliko imaš godina – nastavlja priču Anđelija.

Pročitajte i...  U Blacu dve osobe pozitivne na virus covid-19

Ja sam joj odgovorila jednom izrekom čuvenog Muhameda Alija – „ Niko ne zna šta da kaže u gubitničkoj svlačionici.“

U boksu, nedostatak vere u sebe, može da napravi brojne probleme. Šampion mora da poseduje želju i viziju. Samo tako možeš da prekrcaš sve izazove. Ne samo u boksu, već u svemu što radiš.

Anđelija svojom pojavom i stavom kaže mnogo o prokupačkom boksu. Iz nje zrači energija koja osvaja i podstiče na borbu. Mi joj svakako želimo da igra fer i da raste u boksu do neslućenih visina.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477931

19 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up