U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

50 penzionera iz Kuršumlija ide na besplatno banjsko lečenje, danas počele prijave

Autor 26 avg 2020

KURSUMLIJA-Udruženje penzionera iz Kursumlije od danas prima prijave za besplatnu banjsku rehabilitaciju penzionera u zdravstveno-stacionarskim lečilištima u trajanju od 10 dana. Prijave se primaju do 7. septembra. Pravo da konkurišu imaju penzioneri čija  penzija iznosi do 27.775 dinara a nisu do sada iskoristili to pravo. Vladimir Jakovljević, predsednik Udruženja penzionera Kuršumlija, ističe da je prošle godine iz Kursumlije banjsko lecenje dobio 31 penzioner a ove godine broj je povećan na 50.

foto fejsbuk stranica Lukovska banja

-Od danas pravimo spiskove, koje ćemo na kraju predviđenog roka predati  PIO fondu iz Prokuplja, koji će doneti odluku. Ove godine promenjen je pravilnik o radu, tako da imaju pravo da konkurišu samo penzioneri koji do sada nisu koristili pravo na banjsku rehabilitaciju. Prema tom pravilniku penzioner ima pravo samo jednom da dobije besplatnu rehabilitaciju, tako da svi oni koji su do sada koristili to pravo  više nemaju pravo da konkurišu. Za Kuršumliju predviđeno je da 50 penzionera ostvare to pravo- kazao je Vladimir Jakovljević, predsednik Udruženja penzionera Kuršumliuja

Pročitajte i...  Košarkaši Kuršumlije pobedili Hajduk Veljka

Vladimirka Radojičić (1949), korisnik porodične penzije, naglašava da je do sada konkurisala ali nije nijednom ostvarila to pravo. Nada se da će ove godine to pravo da ostvari, jer njena penzija koja iznosi 23.000 nije dovoljna da može sama da izdvoji novac za banjsko lećenje.

I ostali penzioneri drugih kategorija naglasili su da bi im banjska rehabilitacija od 10 dana dobrodošla i pomogla u poboljšavanju narušenog zdravlja. Ima dosta poljoprivrednih  penziora čija su primanja 12.300 i korisnika najniže penzije 15.500. Tako da im je nada da ostvare to pravo.

Inače, pravo imaju svi korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih,  penzija.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=484950

26 avg 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “50 penzionera iz Kuršumlija ide na besplatno banjsko lečenje, danas počele prijave”

  1. Sad ce bas da vidimo Ko Koga ima,,,eee moji penzioneri,,,najbolje da idu oni sto imaju najvise keša da makar pomognu turisticke radnike

  2. Ne ide onaj ko treba samo oni preko veze.

  3. E groote kukavci I Oni da odu negde

  4. Tako je komšinice ko koga ima taj dobija sve

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up