DruštvoKuršumlijaPoslednje Vesti

55 penzionera iz Kuršumlije ide u banju

KURŠUMLIJA- Udruženje penzionera iz Kuršumlije danas je objavilo spisak sa imenima penzionera koji su dobili besplatnu banjsku rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarskim lečilištima u trajanju od 10 dana. Od 233 prijavljenih to pravo ostvarilo je 55 penzionera. U kategoriji starosnih penzionera, od 108 prijavljenih dobilo je njih 28. U kategoriji invalidskih, od 82 prijavljenih 14, i u kategoriji porodičnih od 43 prijavljenih 13  je ostvarilo to pravo. Pravo  da konkurišu imali su penzioneri  sa penzijjama do 29.378. dinara.
Vladimir Jakovljević, predsednik Udruženja penzionera Kuršumlija, ističe da je tokom prošle godine iz Kursumlije banjsku rehabilitaciju dobilo 50 penzionera a ove godine povećan je broj na 55. Dodaje da će od PIO fonda penzioneri koji su ostvarili pravo na 10-dnevnu banjsku rehabilitaciju dobiti potvrdu da su to pravo ostvarili i koja banja je u pitanju. Nakon toga dobiće i datum kada idu u banju.
  inače, ove godine promenjen je pravilnik, tako da su pravo da konkurišu imali svi penzioneri osim onih koji su to pravo prošle godine iskoristili.
50% LikesVS
50% Dislikes
Back to top button