Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

91 godina Poljoprivredne škole u Prokuplju

Autor 10 okt 2018

PROKUPLJE- Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja“ obeležila je 91 godinu postojanja i uspešnog rada. Tim povodom održana je svečanost kojoj su prisustvovali bivši i sadašnji profesori, radnici i učenici škole.

-U proteklih devet decenija škola je dala veliki doprinos razvoju i unapređenju poljoprivrede u Prokuplju i drugim opštinama Topličkog okruga. U ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi nastavu pohađa 420 srednjoškolaca, izjavio je direktor Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić i dodao da će ova školska 2018/2019. godina ostati upamćena po tome što su po prvi put od postojanja škole sva mesta bila popunjena u prvom upisnom roku.

U poslednjih nekoliko godina velika pažnja poklanja se praktičnoj nastavi koja se obavlja na školskoj ekonomiji na površini od skoro 30 hektara, pekarskoj radionici, farmi koka i mehaničarskim radionicama.

-Od danas će učenici nastavu fizičkog imati u potpuno renoviranoj fiskulturnoj sali, rekao je on i dodao da je sa Makedonijom uspostavljena saradnja za opremanje sale sa  sportskim rekvizitima.

Do kraja nedelje očekuje se i asfaltiranje terena za male sportove.

Direktor Bjelić je naglasio da su sve aktivnosti profesora i stručnih saradnika usmerene prema đacima, radi postizanja što boljeg uspeha u učenju i praktičnom delu nastave.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86197

10 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “91 godina Poljoprivredne škole u Prokuplju”

  1. pijatren

    Bjelicu moj kolega dragi, nek je srecna slava kolektivu i vama od srca vam zeli porodica iz Vankuvera.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up