U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Akcija čišćenja i uređenja spomen obeležja

Autor 14 sep 2020

PROKUPLJE- Narodni muzej Toplice organizovao je veliku akciju čišćenja i uređenja spomen obeležja na gradskom području Prokuplja. Za ove radove angažovana su nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, u okviru programa javnih radova.

-Radovi traju već duže vreme i sprovode se u skladu sa vremenskim prilikama. Počeli smo od uređenja spomen obeležja na Hisaru. U podnožju brda, kompletno je uređen plato umetnosti gde se nalaze biste dr Alekse Savića, slikara Bože Ilića i pesnika Radeta Drainca. Takođe je od grafita očišćen i spomenik Dragoljuba Radosavljevića Toplice, kao i plato iza zgrade Doma kulture i spomen kosturnica, tako da je sada celo ovo područje dobilo lepši i uređeniji izgled, rekao je direktor Narodnog muzeja Toplice, Darko Žarić.

U okviru planiranih radova uređeno je grobno mesto i spomenik Ratka Pavlovića Ćićka, na Trgu Topličkih junaka, kao i bista Koste Vojinovića, kod Apoteke u centru grada. Kako ističe direktor Žarić, u toku su radovi na prostoru ispod Doma učenika, gde se nalazi nadgrobni spomenik ustaniku Miloradu Perunoviću iz Đurevca, poginulom u Topličkom ustanku, 1917.godine.

U nastavku akcije biće uređena Partizanska česma kod Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“, kao i dve spomen česme u Čerkez mali.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485653

14 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions