U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Aktivno učenje uz interakciju i motivaciju u edukaciji

Autor 12 avg 2020

PROKUPLJE- Kao član Instituta za moderno obrazovanje u Beogradu, prokupačka učiteljica Jelena Babić, postala je nacionalni Science on Stage Srbija (SONS) ambasador i tako se priključila grupi najinovativnijih STEM nastavnika u Srbiji. Ona se među velikim brojem svojih kolega izdvojila kao nastavnik-lider i STEM revolucionar, koji akcenat stavlja na aktivno učenje, interakciju, motivaciju u edukaciji i drugačiji proces učenja, uz digitalne tehnologije i ostale nastavne resurse.

-Ova titula otvara vrata evropske mreže Science on Stage, koji broji preko 100.000 najboljih STEM nastavnika iz EU i širi se dalje. Na globalnom nivou sada obuhvata Kanadu, Egipat, Kazahstan i Gruziju. S ciljem poboljšanja kvaliteta nastave prirodnih naučnih disciplina: tehnologija, inženjerstvo i matematika (STEM), platforma omogućuje nastavnicima, da razmenjuju koncepte predavanja i sopstveno iskustvo, nadahnjujući ih i informišući o širim naučnim istraživanjima, rekla je učiteljica Babić.

Pročitajte i...  U Blacu počela druga dečija književna kolonija

Ona je dodala da svaka od 35 država platforme „Science on stage Europe” ima svoj nacionalni upravni odbor, koji koordiniše i realizuje aktivnosti „Science on stage” u svojoj zemlji. Ti nacionalni upravni odbori igraju ključnu ulogu za „Science on stage Europe”.

-Nameće se pitanje kako zainteresovati i ohrabriti učenike za STEM platformu? Jedan od bitnijih činilaca jesu upravo nastavnici, ističe Babić i dodaje da ovo neprofitno udruženje i podržava kontinuirani profesionalni razvoj nastavnika STEM nastave. Sledeći moto „od nastavnika za nastavnike“, poseban fokus je stavljen na ličnu razmenu i umrežavanje nastavnika, članova zajednice, naglašava ova učiteljica.

Kako bi nauku implementirali u nastavni proces od najmlađeg uzrasta, a svojim kolegama približili aktivnosti i mogućnosti, koje ova platforma i projekat pruža, Sceince on stage Serbia“ je odlučila da imenuje pedeset ambasadora iz cele Srbije, među kojima će biti obuhvaćeni prosvetni radnici, počev od učitelja, preko nastavnika i profesora, odnosno svih onih koji koriste nauku u nastavnom procesu.

Pročitajte i...  U Ženskoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije dve igračice iz Prokuplja i jedna iz Kuršumlije

Mreža je registrovana u Berlinu po nemačkim zakonima i kao krovna organizacija, sa centrom u ovom gradu, „Science on stage” koordiniše aktivnosti članica iz 35 zemalja i promoviše prekograničnu razmenu najboljih praksi i ideja STEM obrazovanja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=484495

12 avg 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up