Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti.

(Video) Ana Brnabić u Kuršumliji: Banjski turizam je veliki potencijal ovog kraja

Autor 10 avg 2018

KURŠUMLIJA- Danas su Kuršumliju posetili premijerka Ana Brnabić i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić. Oni su razgovarali sa opštinskim rukovodstvom o unapređenju i bržem razvoju opštine Kuršumlija, posetili Simpo-ŠIK i Specijalnu bolnicu „Žubor“ u Kuršumlijskoj Banji. Premijerka Ana Brnabić je istakla da od dobre infrastrukture zavisi sve, zato je prioritet da se uradi put Niš-Priština, što će onogućiti brži razvoj turizma u kome Kuršumlija prednjači velikim potencijalom, počev od Prolom i Lukovske banje, pa do Kuršumlijske banje, koja treba da zaživi, zatim proizvodnja, stočarstvo, voćarstvo i drnoprerađivačka industrija.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić je istakao da su razgovarali o Kuršumlijskoj banji, koja ne radi već 12 godina. Zatim o vrlo značajnoj investiciji, brani „Selova“, koja je počela da se gradi pre 30 godina, čiji završetak ne bi imao značaj samo za Kuršumliju, već za celu Toplicu i Niš, i o putu Niš-Priština, gde bi trebalo da počne da se radi prva deonica Niš-Pločnik.

Ministar Rasim Ljajić je naglasio da Kuršumlija ima izvanredan turistički potencijal, jer ima tri banje, od kojih dve, Prolom i Lukovska banja, su lideri kada je u pitanju banjski turizam u Srbiji.  Što se tiče cene za Kuršumlijsku banju na poslednjem tenderu od 2,4 milana evra, ona je na zainteresovane ponuđače delovala destimulativno, tako da mora da dođe do imene Zakona o javnoj svojini.

-Banjski turizam je veliki potencijal ovog kraja i Srbije. U prvoj polovini ove godine u Srbiji je ostvareno  253 hiljada noćenja. Da bi se unapredio turizam ovog kraja treba raditi na infrastrukturnim projektima. Jedan od osnovnih projekata u 2019. godini je put mira „Niš-Priština-Tirana –Drač“. Radiće se prva faza Niš-Pločnik. Što se tiče Kuršumlije u SIMPO-ŠIKa, gde treba obezbediti održivo poslovanje i strateškog partnera što će omogućiti proizvodnju u kontinuitetu i plasman na tržištu-kazala je Ana Brnabić, premijer Srbije.

Da bi se zaustavila migracija stanovništva, kako iz Kuršumlije tako iz Toplice, premijerka Brnabić je istakla da je infrastruktura spas za sve i za zaustavljanje odliva stanovništva. To će omogućiti brži razvoj turizma, podstaći investitore da ulažu u ovaj kraj. Put Niš-Priština je veoma važan, pogledajte samo Niš, koliko investitoira je prisutno u Nišu, a koliko ovde. Nama je cilj da neki lokalni investitor pokrene Kuršumlijsku banju jer on najbolje poznaje potencijale i da uloži u svoj kraj, poput Planinke, i po modelu razvoja Prolom i Lukovske banje. Turistički potencijal iskoristiti maksimalno, raditi na razvoju stočarstva, voćarstva, i ostalih grana poljoprivrede i drvno-prerađivače industrije, istakla je premijerka Brnabić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=83816

10 avg 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

10 komentara za “(Video) Ana Brnabić u Kuršumliji: Banjski turizam je veliki potencijal ovog kraja”

 1. Janko

  Bas kako je premijerka i rekla, najbolje je da banju kupi lokalni investitor, a ne neki stranac. Niko nece bolje voditi Kursumlijsku banju od Kursumlicanina. Samo da premijerka malo pojuri tu izmenu zakona, glupo je da banja sve vise propada zbog par papira!

 2. UDRI PO SIROTINJI!

  Jaka vajda od posete!

 3. Sarena laza

  Ma vec se oseca boljitak…………otisle su jagnjece brigade. Sada nam je lakse

 4. Joca

  A Blace?
  A mi cemo da ziriramo rakijice i da igramo kolo dok oko nas ozbiljno rade…

 5. Srdjan

  Kao prvo nemoj da se sekiras.Nema ni u Kursumliju nista sem auto puts ali pored Kursumlije Da Siptari i NATO lakse prolaze a poneki Srbin koji se dokopa papira zbrise sto dalje i nikad se ne vrati. Valjda ste shvatili da sve sto obecaju ucenjene neznalice nikad se neuradi.Kao do sad nisu znali za Banju. Simpo. Migraciju ovo ono e sad ce ga resi Brnabic ****

 6. Marko

  Pa nemoze svi da zive od turisma!!! Ili od poljuprivrede!!! Nema treba nova radna mesta …. gde skolovani i ostali mogu da zarade solidnu platu.

 7. Cyberian

  Jednom sam pisao ali ajd opet. Posto neki nerazumeju a neki ne citaju. Po iskustvu Hrvatske svi mali gradovi pored autoputa su totalno zamrli.Da pojasnim.Sada neko i svrati za tele. u banku.za cigare. burek ili rostilj kod Nega. Kad se napravi taj NATO koridor od kredita koji ce unuci da vracaju a ucenjeni kobijagi da prave sam tudjim parama niko nece da gubi vreme i iskljucuje se sa autoputa. Ovo su iskustva svih drugih ali kod Srba je dovoljno da se uclane u SNS i odjedamput sve znaju. Pametnima dosta.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up