U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Ana Brnabić obišla radove: Prokuplje dobija moderan zdravstveni centar, Vlada ulaže 2,5 milijardi dinara

Autor 7 feb 2020

PROKUPLJE- Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je u Prokuplju radove na rekonstrukciji zdravstvenog centra. Kad sve bude završeno Dom zdravlja i Opšta bolnica biće pod istim krovom. Vrednost investicije je 2,5 milijardi dinara a finasira Vlada Republike Srbije. Ova ustanova biće opremljena najsavremenijim aparatima, a sobe urađene po najvišim standardima.

 

Ovo je jedan od tri projekta koje je kao kapitalne za Toplički okrug, pored izgradnje auto-puta Niš–Merdare–Priština–Drač, i izgradnje nove industrijske zone, najavila predsednica Vlade, koja je u pratnji ministra zdravlja obišla radove.

Brnabićeva je rekla da će ove godine u zdravstvenu infrastrukturu biti uloženo više od milijardu evra.

“Zamolili smo izvođače radova da budu ozbiljni, da urade to u roku, to će biti ozbiljna stvar za sve građane i medicinu”, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Premijerka u Prokuplju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, danas su u pratnji narodnog poslanika iz Toplice Darka Laketića i gradonačelnika Prokuplja Aleksandra Simonovića, obišli radove na rekonstrukciji Doma zdravlja u Prokuplju, u kome će biti smešten najmoderniji zdravstveni centar. Pored predstavnika Grada Prokuplja, premijerku Brnabić su ispred Doma zdravlja pozdravili i brojni građani.
Ovom prilikom, održana je i prezentacija na kojoj je predstavljena rekonstrukcija ovog objekta, a potom je premijerka Brnabić razgovarala i sa izvođačima radova.
-Drago mi je da sam danas ponovo u Prokuplju. Ovo je treći put da kao predsednica Vlade posećujem Prokuplje. Ovde sam bila u avgustu 2018. godine, kada smo upravo obišli Dom zdravlja i Opštu bolnicu, i tada sam obećala da ćemo kao Vlada Republike Srbije, raditi na tome da Prokuplje i ceo ovaj okrug dobiju najsavremeniju bolnicu. Danas smo ovde, da obeležimo početak radova na ovom ambicioznom projektu. Ceo projekat se sastoji od sanacije, privođenja nameni oko 30.000 metara kvadratnih onoga što je trebalo da bude opšta bolnica još 1989. godine, a nikada to nije postala. Stajala je ovako svih ovih decenija, rekla je premijerka Brnabić.
Ona je dodala da površina korisnog prostora iznosi nekih 25.000 kvadratnih metara i da je ukupna investicija vredna 2,5 milijarde dinara.
-Oko milijardu dinara iznosi samo ova prva faza, koja se tiče energetske efikasnosti, a nakon toga ide i sređivanje unutrašnjosti. Upravo sam razgovarala sa ministrom Lončarom da ćemo posle ovoga morati da uložimo dodatna sredstva u najsavremeniju opremu, kako bi zaista zdravstveni centar i zaživeo. Ovo će biti prvi objekat u celoj Srbiji, gde će Dom zdravlja i Opšta bolnica, biti na jednom mestu. Srećna sam i ponosim se time što sam danas upravo ovde, što pokazujemo na svaki način da nismo političari koji samo daju prazna obećanja, već smo ljudi koji rade u interesu svog naroda i svoje zemlje, i kada nešto obećamo, to i ispunimo, istakla je premijerka.
Ona je dodala da je nesrećna stvar kod nas u Srbiji vrlo često to, da mnoge projekte započinjemo, a da neke nikada i ne završimo.
-Klinički centar Niš, Beograd na kome se trenutno radi, Vojvodina, odnosno Novi Sad, gde očekujemo da do kraja februara potpišemo ugovor za rekonstrukciju i izgradnju, i Kragujevac, gde se trenutno radi na tehničkoj dokumentaciji… Samo u infrastrukturu i zdravstvo u Srbiji, ulažemo preko milijardu evra, naglasila je Brnabić.
Ona je podvukla da pored rekonstrukcije medicinskog centra u Prokuplju, postoje još dva važna projekta za naš grad.
-Jedan je nova Industrijska zona, a ja sam prilikom našeg poslednjeg viđenja obećala da će biti završen prenos imovine sa Republike na Grad Prokuplje i to je završeno, kao i projektno-tehnička dokumentacija, a u januaru ove godine, Ministarstvo privrede je raspisalo poziv za infrastrukturno opremanje ove zone i nadam se ćemo u narednih nekoliko meseci krenuti i sa ovim poslom. Tu je vrednost 190 miliona dinara. Drugi vrlo važan projekat je “auto-put mira”, koji je veoma značajan za ovaj deo Srbije i čitav Toplički okrug. Mogu da kažem da je već usvojen prostorni plan i da se u ovom trenutku radi na projektno-tehničkoj dokumentaciji. Očekujemo da ćemo poziv za prvu fazu imati već tokom leta ove godine, a iskreno se nadam da će se sa radovima početi do kraja 2020. godine. To će zaista biti jedno drugačije Prokuplje, drugačiji Toplički okrug, poručila je premijerka u Domu zdravlja i podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio novi pogon Bizlinka 2018. godine, a da će sama perspektiva auto-puta pomoći da dođe više stranih investitora, koji će zaposliti veliki broj ljudi.
-Uradićemo još dosta toga, što će mlade ljude zadržati da ostanu u svom rodnom gradu i upravo tu osnuju porodice, zaključila je premijerka Ana Brnabić.
Ministar u Vladi Republike Srbije, Zlatibor Lončar, čestitao je zdravstvenim radnicima i građanima početak radova na rekonstrukciji Doma zdravlja.
-Razgovali smo sa ljudima, i oni i dalje sumnjaju jer su im mnogi ranije obećavali. Verovaće tek kad se radovi završe. Kako sve ide po planu, siguran sam da ćemo svi biti zadovoljni zbog završenog posla, jer smo i izvođače radova zamolili da to bude u roku. Ovo će biti velika stvar i za Prokuplje i za medicinu i ovaj deo Srbije, rekao je Lončar.
Gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, ovom prilikom se zahvalio najpre predsedniku Republike Aleksandru Vučiću na podršci u realizaciji ovog važnog projekta za sve građane Prokuplja i Toplice.
-Zahvaljujem se ovom prilikom u ime građana Prokuplja i premijerki i Vladi Republike Srbije, koja je donela jedan zaključak kojim je Toplički upravni okrug proglasila za okrug od posebnog značaja za Republiku Srbiju. To znači nove investicije i nova ulaganja kroz različite projekte. Na sednici Vlade u Prokuplju, najavili smo tri velika projekta, a jedan od njih je rekonstrukcija postojećeg Doma zdravlja i izgradnja novog modernog medicinskog centra. Drugi je izgradnja auto-puta, koja će krenuti u toku ove godine. Nadam se da ćemo se za par meseci videti opet u Prokuplju, kada ćemo postaviti kamen temeljac za novu Industrijsku zonu. Zahvalio bih se i ministru Zlatiboru Lončaru, koji nas je podržavao u ovom projektu i svojim sugestijama, zahvaljujući iskustvu koje ima, doprineo tome da projekat bude još bolji. Takođe se zahvaljujem našem narodnom poslaniku i predsedniku skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu Darku Laketiću na podršci koju pruža našoj lokalnoj samoupravi u godinama iza nas, podvukao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477590

7 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

9 komentara za “Ana Brnabić obišla radove: Prokuplje dobija moderan zdravstveni centar, Vlada ulaže 2,5 milijardi dinara”

  1. Zlatibore pitaj Anu, gde će potrošit svaku paru. Ana njemu odgovara, preteći će neka para. Od 22 miliona eura. Videćemo. Čekaćemo. Čuli smo.

  2. Samo vi glasajte za nas teta će da vam kupi šarenu lažu.

  3. Ulozite vi u građane PROKUPLJA vidite ko nema kuću pomognite ko je bolestan pomognite ko treba na teške operacije pomognite ko nema uslove za osnovni život pomognite radite nešto što i građanima odgovara a ne samo što vama odgovara. Sramota pa nema više gde. Sad pričate o ulaganju u Prokuplju pred izbore a do sada niste imali vremena radili ste na imanju jovanjica.

  4. Idemo svi da radimo u klinicki,

  5. A šta su vam oni ‘prošli ‘ uradili nešto lepo za bolnice u pk

  6. SAD CE DA OZIVI MALO NAS JUG SRBIJE…BAREM TETA PREMIJERKA TAKO KAZE AKO NE IZLAZE 🙂

  7. Budak

    Nije ona teta,ona je teča!

  8. Ja se iskreno nadam da ce ova vest i izgradnja uspeti u stvarnosti ne samo u snovima. Jer vec tri dezenije gledamo kako nasi rodjeni umiru jer nikog ne interesuje dali je to neciji Otaz, Majka, Sestra ,Brat , Kcer , Sin. Zadnje sto imamo je nada da to postane istina.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up