U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Apel meštana naselja Donja Draganja

Autor 11 maj 2021

DONJA DRAGANJA/PROKUPLJE – Prigradsko naselje Donja Draganja u Prokuplju nekada je bilo naselje sa mnogo dece. Danas je ponovo tako, što raduje meštane, jer je sada ulica živa i ispunjena dečjom grajom.

Međutim, kažu meštani, u naselju postoji bagremar, koji je prema njihovim rečima, vlasništvo grada Prokuplja, a na korišćenje je, prema saznanjima meštana, ustupljen Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“. Tu su se nekada, a tako je i danas, igrala i družila deca ovog naselja. Danas, nigde igrališta za draganjsku decu, koje, hvala Bogu, ima, a bagremar je na istom mestu i neiskorišćen.

  • Trudim se da zabavim decu iz Draganje i da ulica bude raspevana. Oni se lepo druže, pevaju, igraju, bave sportom, ali nasred ulice, jer u Donjoj Draganji ne postoji igralište za našu decu. Ovim putem apelujem na gradsku vlast da napravi igralište za draganjsku decu, jer i ona imaju ista prava na igru i slobodu kao i druga deca. Za razliku od druge dece, oni se igraju na ulici, a neretko se desi da automobil naleti na decu, jer je i sama ulica uska i nepregledna, a deci nije mesto na ulici, već na dečjem igralištu – ističe meštanin naselja Ivan Mijajlović.

U Donjoj Draganji, kažu meštani, poraslo je mnogo generacija, ali u vreme, kada nije bilo ovolikog saobraćaja. Sada, kada su svi vozači, deci zaista treba mesto za igru. Svi meštani sela apeluju na gradsku vlast da im izađe u susret za zdravije i lepše detinjstvo dece.

11
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=494872

11 maj 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions