U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Apel ministra Krkobabića da se organizuju pokretne prodavnice za meštane udaljenih sela

Autor 28 mar 2020

BEOGRAD- Ministar za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić apeluje na velike trgovinske lance i njihovu društvenu korporativnu odgovornost da u saradnji sa lokalnim samoupravama i mesnim zajednicama širom Srbije pomognu seosko stanovništvo u redovnom snabdevanju osnovnim životnim namirnicama.

Pored neophodne pomoći u boljem snabdevanju oko 3.500 sela u kojima rade prodavnice, poseban problem su stanovnici u oko 1.000 sela Srbije u kojima takve prodavnice ne postoje. Zato je nephodno da veliki trgovinski lanci što pre, u saradnji s lokalnim samoupravama, organizuju mobilne prodavnice – dostavna vozila koja će, poštujući sve mere ograničenja i opreza, snabdevati i najudaljenija sela u brdovito-planinskim i pograničnim područjima.

Mobilne prodavnice mogle bi da dostavljaju i neophodne lekove, jer u mnogim selima nema ni apoteka.

Pročitajte i...  Dan Srednje škole u Blacu

Istovremeno, Krkobabić apeluje na zadruge, koje su već aktivno uključene u pomoći da se starijima od 70 godina pomogne u realizaciji prolećne setve, da otkupljuju poljoprivredne proizvode čija je prodaja otežana zbog ograničenja kretanja i svih drugih restrikcija uvedenih zbog korona virusa.

(izvor vestisrbija.rs)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=479903

28 mar 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up