U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Apel mladima Kuršumlije!

Autor 30 jul 2020

KURŠUMLIJA- Zbog povećanog broja zaraženih od korona virusa predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić uputio je apel mladima da izbegavaju veća okupljanja na letnjoj pozornici u gradskom parku, železničkoj stanici, na igralištima osnovnih škola ali i drugim javnim površinama i drže fizičku distancu od dva metra.

Poštovani građani,

Kako je prethodnih dana zabeležen povećan broj zaraženih virusom Covid-19 na teritoriji opštine Kuršumlija, molimo vas da u cilju sprečavanja zaražavanja i prenošenja infekcije, ali i u cilju zaštite vašeg zdravlja, poštujete preventivne mere i držite fizičku distancu od dva metra.

Apel roditeljima tinejdžera: Mole se roditelji naših tinejdžera da obrate pažnju na mlade , jer se svake večeri okupljaju i zabavljaju na letnjoj pozornici u gradskom parku, Železničkoj stanici, na igralištima osnovnih škola „Drinka Pavlović“ i „Miloje Zakić“ ali i drugim javnim površinama. Molimo vas da u narednim danima smanjite okupljanja i da držite fizičku distancu od dva metra, izbegavajte pozdravljanje rukovanje ili ljubljenje.
Narednih dana smanjite kontakte sa drugim osobama u domaćinstvu, na radnom mestu i na javnim mestima,
U ugostiteljskim objektima, posebno kafićima, baštama, kafanama poštujte sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno – tehničke i higijenske uslove – držite fizičku distancu.
Koristite maske koje prekrivaju nos i usta kada boravite u zatvorenim prostorijama;
Mere opreza svakako primenjujte

Pročitajte i...  Danas je Mala Gospojina

Izbegavajte kontakte sa osobama koje imaju znake infekcije organa za disanje (kašalj, kijanje, curenje nosa, povišena temperatura);
Izbegavajte masovna okupljanja i boravak u prostoru gde se nalazi veliki broj osoba;
Pojačajte higijenu ruku (pranje vodom i sapunom najmanje 20 sekundi, ili ako to nije moguće, korišćenje alkoholnih gelova za dezinfekciju ruku, naročito nakon kontakta sa obolelim osobama ili boravka u potencijalno ugroženom području;
Obavezno je pridržavanje mera zaštite od prenošenja infekcije kod svih osoba koje osete simptome infekcije organa za disanje.
Komunalna inspekcije opštine Kuršumlija narednih dana pojačaće kontrolu navedenih mera ugostiteljskih objekata. Postupajte odgovorno i u skladu sa ovim merama.

Budite odgovorni prema sebi i drugima! Ostanite zdravo!

Pročitajte i...  Vlast podnela račun predstavnicima građana, evo kako su trošene narodne pare

S poštovanjem,

Radoljub Vidić,
Predsednik opštine Kuršumlija


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=484167

30 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

11 komentara za “Apel mladima Kuršumlije!”

 1. ŠTA IMA TU DA SE APELUJE NEMA OKUPLJANJA I GOTOVO.

 2. Djoka

  Zatvori kafice

 3. Cifronije

  Paz da ne zatvori kafiće. Pa od šta će se puni budžet. Kafići i kladionice mora da rade. Ostalo mož se i zatvori.

 4. Mladost je faza u razvoju koja ne zna za granice, zabrane, ograničenja… ali ovo je nesto novo, nesto sto utiče na sve pa i na mladost, cuvajte se, ispostujte savete struke i ovo ce proci brze ako se postuju mere, mladosti budi jaka i pametna!

 5. Zoran

  Zatvorite kafice.. Kazne za sve koji prekorace propisano radno vreme a ne da kritikujete inspektore kad ima pisu prijave. Radio si duze izvoli plati kaznu. Cao

 6. Borka

  Zatvoriti kafice skroz,sta korone nema prepodne,popodne samo posle 23, Boze me sacuvaj…Opet policijski cas…umiru mlade trudnice, mlada deca.

 7. Sizif

  Apeluju da se ne okupljaju u parku, a otvaraju bazen!!!! Tu moze,plaća se…

 8. Sizif

  A otvarate bazen!!!! Haos

 9. Jel zna neko kako ide Ikarbus Yilong

  Bazen je kulturna ustanova i plaća se. Umiralo se ili ne prednost imaju mesta koja se plaćaju.

 10. Sta povezujete Planinku sa ovim covek je lepo uputio apel na ove sto se prave “pametni” i okupljaju a ne nose maske. Trebalo bi da smo sami svesni i postujemo mere!

  • Zaraza je neminovna i sa 10 coveka ne mora da ima 200 tako da nam niko nije kriv sto smo nekulturni i nedisciplinovani i lecimo komplekse izlascima, svaka cast ima izuzetaka naravno

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up