U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Asfaltirana Kordunska ulica

Autor 23 maja 2018

PROKUPLJE- Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i predsednik Skupštine Opštine Prokuplje Dejan Lazić, sa saradnicima, danas su obišli radove na asfaltiranju Kordunske ulice u dužini od 156 metara. Iako su se radovi obavljali ručno zbog velikog uspona, za samo tri dana stiglo se do asfalta, koji su putari takođe ručno ugradili.

Posle Ličke ulice koja je asfaltirana pre nekoliko dana, danas je još jedna ulica u ovom naselju dobila asfalt, a kako navodi predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, asfaltirana će biti i treća ulica u okviru ovog projekta, za koji je Opština Prokuplje izdvojila 3,4 miliona dinara.

-I ove godine izdvojili smo znatna sredstva za putnu infrastrukturu, tako da smo u mogućnosti da nastavimo radove na asfaltiranju ulica u našoj opštini. Proteklih dana asfaltirane su ulice na seoskom području, trotoari u gradu, ali ne zaboravljamo ni prigradska naselja. Danas se asfaltira Kordunska ulica za koju smo izdvojili 1,4 miliona dinara i to je jedna od najstrmijih ulica u ovom kraju grada. Voda koja se sliva niz ulicu sav šut je nanosila na magistralni put prema Donjoj Stražavi i tako ugrožavala bezbednost saobraćaja. Na ovaj način trajno ćemo rešiti probleme koje su imali žitelji ovoga kraja , kazao je predsednik Simonović i dodao da su u akciji asfaltiranja ulica koju sprovodi Opština Prokuplje, ovakve ulice sa velikim nagibom prioritet, ali da će sa prilivom sredstava u budžetu biti para i za druge ulice na celoj teritoriji naše opštine.
Žitelji ovog gradskog područja veoma su zahvalni lokalnoj samoupravi što će sada imati mnogo bolje uslove za život, jer, kako kažu, velika je sreća kada asfalt stigne do kuće.
– Ovde sam sagradio kuću pre 35 godina i sve do danas imali smo zaista teške uslove za život. Posebno je bilo teško u zimskom periodu ili kada kiše iskopaju put , nije se moglo hodati ni pešice a kamoli autom. Morali smo i automobile, ali i poljoprivredne mašine da ostavljamo daleko od svojih kuća na magistralni put. Zahvalni smo i presrećni što će sada biti sve mnogo lakše, kazao je Sokolović Milivoje.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80746

23 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Asfaltirana Kordunska ulica”

 1. Miroslav

  Trebali su i predsednika države da pozovu, jer 156 metara nije za potcenjivanje pa još i širina, projekat godine. Najbitnije da su ljudi dočekali asfaltiranje ulice, pa neka ima i šetača…

  • Stenli

   Daj Boze da predsednik opstine zbog ovakvih prilika, ne udje u zgradu opstine. A da svaki dan ide na asfaltiranje i na slicne radove!

 2. Prokupcanka

  A ulica Cirilla i Metodija do pola asfaltirana a od pola deca i dalje gaze u blato. I tako godinama…a dokle…..e to cemo videti…bruka i sramota i za opstinu i za predsenika.

 3. Okle to imati asvalt i kanalizaciju, i reka smrdi

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up