U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Sport.

„Atomski mravi“ i košarkaši doneli srebrne medalje iz Splita

Autor 23 avg 2019

KURŠUMLIJA- Ekipa „Atomskih mrava“ i košarkaši iz Kuršumlije vratili su se u petak, 23. avgusta  iz Splita, gde su od 16. do 22. avgusta učestvovali na međunarodnom finalu 23. Sportskih igara mladih. Obe ove ekipe stigle su u svoj grad ovenčane srebrnim medaljama.

Čuveni „Atomski mravi“ okupljeni pod vođstvom učitelja Dušana Keče, poznati su kao nesalomivi i nepobedivi majstori u igri između dve vatre. Ipak, ovog puta su u samom finalu poraženi od nešto spremnije ekipe iz Koprivnice (Hrvatska).

– I pored požrtvovane borbe do samog kraja, “Mravi” ovog puta nisu uspeli da pobede izuzetnu ekipu “Super 9”. Drugari iz Koprivnice bili su veći, jači, precizniji i brži. Onako kako smo mi iznenadili Sombor na državnom prvenstvu u Beogradu, tako su sada “Super 9” iznenadili nas. Nisu imali nijednu slabu tačku, dok smo mi napravili nekoliko grešaka, ali to je normalno protiv ovako jakog protivnika. Uprkos tome, nemam zamerki, “Mravi” su najbolje što smo imali ove godine u Kuršumliji, a i šire. A pošto nemam odgovor na “koprivničko pitanje”, budući da već dve godine zaredom u finalu gubimo od ekipe iz Koprivnice i ne pomaže nam ni kombinovana taktika, mogu jedino da zaključim da je njima lako da pobede kad svakoga dana jedu Lino krem – rekao nam je u šali sjajni učitelj i trener “Mrava” Dušan Keča.

Košarkaši iz Kuršumlije predvođeni Nikolom Milijanovićem, koordinatorom Saveza za školski sport, ostavili su u Splitu srce na terenu, a u žestokoj i do samog kraja neizvesnoj finalnoj utakmici izgubili su od ekipe „Voda čaj“ iz Vranja.

– Naši košarkaši i deca iz „Atomskih mrava“ su u Splitu predstavili Kuršumliju na najbolji mogući način, jer su pokazali ne samo da su odlični sportisti, već i da i te kako znaju šta su fer-plej, timski duh i lepo vaspitanje. Kuršumlija može biti ponosna na njih, a njihovo srebro sija kao zlato – rekao je Milijanović.

Na regionalnom finalu 23. Sportskih igara mladih ove godine je učestvovalo oko 1.000 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Deca iz Srbije su u svim sportovima ove godine osvojila ukupno 38 medalja (10 zlatnih, 14 srebrnih i 14 bronzanih).

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta na Starom kontinentu priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Ove godine su Igre održane 23. put u Republici Hrvatskoj, 9. put u Bosni i Hercegovini i 6. put u Republici Srbiji. Od osnivanja Igara do danas, kroz ovu manifestaciju je prošlo više od 1,7 miliona učesnika. Samo u Srbiji, na Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih je ove sezone učestvovalo preko 75.000 takmičara – dece osnovnoškolskog uzrasta iz 187 gradova i mesta.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470692

23 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions