U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Bašte će ostati nezasađene

Autor 3 apr 2020

KURŠUMLIJA- Građani Kuršumlije ozbiljno su shvatili opasnost od korona virusa ali nema panike. Danas je lep sunčan dan ali je malo građana na ulicama. Uglavnom idu u nabavku namirnica i lekova. U prodavnicama nema gužvi niti preterane kupovine. U apotekama kažu da pacijenti dolaze uglavnom zbog redovne terapije. Kupuju još maske i rukavice. Čini se da se najviše kupuje voće i povrće.

Najzanimljiviji informaciju smo dobili u poljoprivrednim apotekama. Naime, prodavci kažu da je prodaja stala jer su penzioneri u izolaciji a oni uglavnom obrađuju bašte.

Kažu da je luk posađen a od ostalog povrća skoro ništa. Ne kupuju se ni preparati za zaštitu i prihranu jer i taj posao uglavnom obavljaju stariji od 65 godina. Krajem aprila i početkom maja sadi se paprika, paradajz, krastavci… ali, kako stoje stvari, bašte će ostati nezasađene.

Pročitajte i...  Kuršumlija: Osoba stara 17 godina pozitivna na korona virus

Kuršumlija danas između 10 i 11 sati. Foto reportaža:


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480108

3 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Bašte će ostati nezasađene”

  1. Stanko

    Sejaćemo nego šta. Pa zar da ostanemo gladni. Živi bili pa videli. Samo da svitne sunce svi ćemo u njive, pa nek dođe Vučić lično.

  2. Boban

    Sad ce gospoda koj nas pljuvala kao glupe seljake u njivu. Pune torbe ce se nose – znao Vucic zasto pravio asfalt po selima.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up