KulturaKuršumlijaPoslednje Vesti

Bend Random pobednik Kuršumlijske gitarijade

KURŠUMLIJA- Pobednik Kuršumlijske gitarijade 2017, je bend Random koji je dobio 50.000 dinara. Po odluci stručnog žirija drugo mesto pripalo je Crvenom kartonu. Osim 30.000 dinara oni su dobili mogućnost da nastupe na Nišvil festivalu. Treći je bend Evolucija, koji je dobio 20.000 dinara.

Random

Jelena iz grupe Random rekla je za Topličke vesti da pobedničku grupu čine  Angelina Kačunković, vokal, ritam gitara, Stefan Biljanovski bubnjevi, Ljubomir Brščić, lead gitara i Jelena Mihić, bas gitara.

-Presrećni smo. Potajno smo se nadali. Ova nagrada, kao i prethodne, pokazuju da imamo kvalitet i trasiraju put ka još većem uspehu. Svi bendovi su bili dobri i jedino sam očekivala da i  Sink bude u finalu-kaže Jelena Mihić.

Posebno je naglasila da su oduževljeni prijemom i da će iz Kuršumlije  poneti prelepe utiske.

Inače, drugo veče gitarijade započelo je takmičarskim delom gde su se u finalu predstavili Sanitarijum Crveni karton, Random, Zemljotres, i Evolucija. Zatim je nastupila plesna grupa “Rangarok”, koji je pokazao da su jako talentovani, dobro uvežbani i sinhronizovani.

Prošlogodišnji pobednik “Infinitiv” pokazao je čvrstom svirkom da je napredovao a nakon proglašenja pobednika usledio je odličan koncert  “Kerbera”, kome je ovo treći nastup  na Kuršumlijskoj gitarijadi.

Petar Dikić, koordinator Kancelarije za mlade,  zahvalio se učesnicima i celokupnom organizacionom timu, jer su svi podjednako dali maksimum kako bi ova manifestacija protekla kako je zamišljeno. On je najavio da će sledeća Gitarijada biti još bolja.

 

50% LikesVS
50% Dislikes
Back to top button