U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Besplatna svadba i stalni posao. Gde to ima?

Autor 12 sep 2018

KURŠUMLIJA- Jedini kraj uz administrativnu liniju sa Kosovom u opštini Kuršumlija koji se razvija je Lukovo i to zahvaljujući Lukovskoj banji. Iako najmlađa banja u Srbiji preduzeće Planinka iz Kuršumlije ovde već ima dva hotela i gradi treći. Dosta je razvijen i privatni smeštaj. Banja sada ima oko 500 stanovniuka i nema nezaposlenih.

Preduzeće Planinka je pre nekoliko godina pokrenula akciju “Ostani u Lukovskoj Banji”,

-Devojke koje žele da se udaju za momke iz Lukovske Banje i mladići koji žele da se ožene devojkom iz tog mesta, dobiće besplatnu svadbu i stalni posao. Jedini uslov je da mladenci ostanu da žive u banji ili nekom od obližnjih sela-kaže Radovan Raičević, generalni direktor Planinke.

Mladi bračni par Branko i Jelena Vukojičić rade u hotelu. Imaju sedmomesečnu ćerku Nevenu i kažu da ovde može da se živi.

-I ja i supruga imamo posao. Dobili smo i ćerku tako da smo proširili porodicu. Dosta mladih ostaje ovde, ne sele se-kaže Branko Vukojičić.

Prvi bračni par kojem je Planinka pravila svadbu su Sandra i Dragoslav Marjanović. Danas imaju troje dece.

-Ja sam iz Kuršumlije i udala sam se u Lukovsku Banju. Ovde ima posla za mlade, Imamo troje dece i zadovoljni smo-priča Sandra Marjanović.

-Imamo sredstva za život a radi i škola tako da deca mogu da se školuju-dodaje Dragoslav.

Predsednik Mesne zajednice Lukovo Goran Stevanović kaže da u hotelima rade i po dve generacije.

-I roditelji i njihova deca rade u hotelima i to je ono što je bitno. Sa ovim platama može sigurnosolidno da se živi- ističe Stevanović.

U Lukovskjoj banji Planinka gradi još jedan hotel pa će biti posla za još mladih ljudi. Stalni posao i besplatna svadba i dalje se nude mladima iz cele Srbije.

Od početka akcije “Ostani u Lukovskoj Banji”, posao u hotelima dobilo je desetak mladih bračnih parova koji su ovde zasnovali porodice.

Generalni direktor Planinke Radovan Raičević kaže da je akcija izuzetno dobra i daje rezultate. Dodaje da je sve više mladih na ovom ovom prostoru koji žele da ostanu da žive u ovoj sredini.

Jesen je vreme za svadbe. Prema informaciji iz Planinke očekuje se venčanje tri mlada para.

Inače, Lukovska Banja je udaljena od Kuršumlije 35 kilometara. Mesnu zajednicu Lukovo čini osam sela: Trebinje, Lukovo, Parada, Rastelica, Ljutova, Seoce, Mrče i Štava  u kojima ukupno živi blizu 1.000 stanovnika.

Tekst je napisan u okviru projekta “Selo čuva državu”, koji se sufinansira iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85112

12 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Besplatna svadba i stalni posao. Gde to ima?”

  1. Korčagin

    Napravite puteve po selima pa ćemo mi sami da pravimo svadbe i da radimo na svojoj zemlji.

  2. neka ste živi i zdravi i srećni

  3. predrag69

    U pravu je covek ,pre stignes do Nisa nego do Lukova !

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up