U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Besplatne knjige za prvake

Autor 8 feb 2019

PROKUPLJE- Na poslednjoj sednici Gradskog veća Grada Prokuplja odlučeno je da preko 400 prvaka sa teritorije Prokuplja  septembra meseca dobije besplatno komplet udžbenika.

-Poslednjih godina morali smo da vraćamo dugove iz prošlosti i nismo bili u mogućnosti da obradujemo našu decu, a pre svega roditelje. Sada je budžet stabilan, i mi želimo da pomognemo roditeljima, kako bi ih na taj način podstakli da imaju što više dece, kaže gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Kako dodaje, boljitak prvo treba da osete najmlađi sugrađani.

-Znamo da je septembar mesec kada imamo najviše izdataka. Deca polaze u školu, treba im garderoba, obuća, tad se sprema i zimnica, misli se na ogrev. Nadam se da će ova naša pomoć značiti roditeljima, da će im biti malo lakše, ističe Simonović.

Pročitajte i...  Sutra i prekosutra biće otežano vodosnabdevanje u Blacu

Besplatne knjige za prvake samo su jedna od pomoći koje lokalna samouprava ima u planu u narednom periodu, a sve u cilju podsticanja rađanja.

Budžetom Grada planirana su sredstva i za jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje, poklon čestitka za prvorođeno dete u Novoj godini i jednokratna novčana pomoć za prvo, drugo i treće novorođeno dete.

-Namera je da obuhvatimo žene, bračne i vanbračne parove koji ne ispunjavaju kriterijume koje je propisala Republička stručna Komisija Ministarstva zdravlja za vantelesnu oplodnju i asistiranu reprodukciju u pogledu godina života. Merom jednokratne pomoći za prvo, drugo i treće novorođeno dete u porodici, obuhvatićemo najširi broj građana, kaže Simonović.

Tako će za prvo novorođeno dete, roditelji dobiti naknadu od 15.000, drugo 20.000 i treće 25.000 dinara.

Pročitajte i...  Opština Žitorađa pokrenula investiciju vrednu 6,5 miliona evra

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461109

8 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up