U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Besplatne knjige za prvake

Autor 8 feb 2019

PROKUPLJE- Na poslednjoj sednici Gradskog veća Grada Prokuplja odlučeno je da preko 400 prvaka sa teritorije Prokuplja  septembra meseca dobije besplatno komplet udžbenika.

-Poslednjih godina morali smo da vraćamo dugove iz prošlosti i nismo bili u mogućnosti da obradujemo našu decu, a pre svega roditelje. Sada je budžet stabilan, i mi želimo da pomognemo roditeljima, kako bi ih na taj način podstakli da imaju što više dece, kaže gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Kako dodaje, boljitak prvo treba da osete najmlađi sugrađani.

-Znamo da je septembar mesec kada imamo najviše izdataka. Deca polaze u školu, treba im garderoba, obuća, tad se sprema i zimnica, misli se na ogrev. Nadam se da će ova naša pomoć značiti roditeljima, da će im biti malo lakše, ističe Simonović.

Besplatne knjige za prvake samo su jedna od pomoći koje lokalna samouprava ima u planu u narednom periodu, a sve u cilju podsticanja rađanja.

Budžetom Grada planirana su sredstva i za jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje, poklon čestitka za prvorođeno dete u Novoj godini i jednokratna novčana pomoć za prvo, drugo i treće novorođeno dete.

-Namera je da obuhvatimo žene, bračne i vanbračne parove koji ne ispunjavaju kriterijume koje je propisala Republička stručna Komisija Ministarstva zdravlja za vantelesnu oplodnju i asistiranu reprodukciju u pogledu godina života. Merom jednokratne pomoći za prvo, drugo i treće novorođeno dete u porodici, obuhvatićemo najširi broj građana, kaže Simonović.

Tako će za prvo novorođeno dete, roditelji dobiti naknadu od 15.000, drugo 20.000 i treće 25.000 dinara.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461109

8 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up