U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Pare su svuda oko nas samo ih treba uzeti: Bespovratna sredstva za razvojne projekte i nabavku nove proizvodne opreme i alata

Autor 12 apr 2019

BEOGRAD- Ministarstvo privrede predstavilo je danas u Privrednoj komori Srbije dva programa podrške za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike, putem kojih su firmama na raspolaganje stavljena bespovratna sredstva države i povoljni krediti partnera.
Od tri programa za koje je Ministarstvo obezbedilo 1,7 milijardi dinara – bespovratno, predstavljena su dva – za podršku razvojnim projektima i nabavku nove proizvodne opreme i alata.
Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović poručila je da je veoma važno da ovakvi programi traju i da je interesovanje veliko.
“Zbog velikog interesovanja, svake godine kroz te programe odvajamo sve više sredstava, jer se na taj način podstiču investicije, uvećanje prihoda i rast BDP-a“, rekla je Obradović Jovanović.
“Cilj nam je da podržimo mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave proizvodnjom, kao i građevinske firme koje imaju nameru da prošire proizvodnju, odnosno da kupe novu mehanizaciju ili opremu”, rekla je pomoćnica ministra privrede.
Programi kombinuju bespovratna sredstva Ministarstva i povoljno kreditne linije sa ulaganjima klijenta, rekla je ona, ističući da je na taj način ukupan efekat investicija četiri do pet puta veći.
Ministarstvo realizuje razvojni program u saradnji sa Fondom za razvoj, a program za nabavku nove opreme sa odabranim poslovnim bankama i lizing kućama.
Direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović pozvala je privrednike da se prijave, jer su, kako je rekla, kreditne linije kroz ove programe ubedljivo najpovoljnije.
Direktor sektora usluga Privredne komore Srbije Miroslav Lutovac rekao je da su privrednici vrlo zainteresovani za ovu vrstu podrške, te da su ovakvi skupovi način da se bolje informišu o pojedinačnim programima.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464656

12 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Pare su svuda oko nas samo ih treba uzeti: Bespovratna sredstva za razvojne projekte i nabavku nove proizvodne opreme i alata”

  1. Simon

    Ma kako da nije.. Fond za razvoj koji nista ne razvija.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up