U kategoriji Blace, Doljevac, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Bivši reprezentativac šalje naše mlade fudbalere u Kuršumliju, da osete šta je disciplina

Autor 29 jun 2019

BEOGRAD- Bivši reprezentativac, fudbaler Verdera i Atletiko Madrida Rade Bogdanović, posle očajnog izdanja mladih fudbalera Srbije na Evropskom prvenstva bio je nemilosrdan prema “orlićima”.

Predlaže da se vrati služenje vojnog roka kao obavezu da bi i naši fudbaleri mogli da joj se oduže i usput osete šta znači disciplina.

– Dok sam ih pratio u Italiji kako igraju, setio sam se da možda ne bi bilo loše da država vrati služenje vojske kao obavezu za muškarce. Da odu malo do Kuršumlije, osete kasarnu i šta znači vojnička disciplina. Igrao sam u Koreji i tamo država jasno propisuje zakonom da ukoliko osvojiš medalju, ne moraš da služiš vojni rok od dve i po godine. Ajde, molim te, država te školuje, podigne te kao igrača i kad dođe vreme da joj vratiš na terenu, odigraš onako kao naša mlada reprezentacija. Pa, to je toliko loše da mi je teško komentarisati – kazao jeza Kurir  Bogdanović.

Pročitajte i...  U bolnici u Prokuplju 42 pacijenta, 19 na kiseoničkoj potpori

Smatra da je selektor Đorović vukao sve pogrešne poteze.

Rade Bogdanović

– Od početka nam priča nije valjala, a kad kažem početak, mislim na Đorovića. Gde to ima još da čovek preskoči mlađe kategorije, nikad ne sedne na klupu nekog kluba, već odmah postane trener u Savezu. Samo kod nas su selektori bez dana trenerskog staža, a onda i ne treba da se čudimo što su najjači daleko od nas.

Bogdanović smatra da se video umor i nedostatak motiva kod igrača.

– Luka Jović je došao posle jedne ekstremno teške sezone u Ajntrahtu i potpisanog ugovora s Realom. Nemojte mi reći da se umor i nedostatak motiva nisu mogli videti tokom priprema. Zar nije bilo bolje da se osloni na odmornije igrače, koji su bili željni dokazivanja, pa da i A reprezentacija ima koristi kasnije od njih, nego što se išlo s ovom ekipom?! Bolje 11 iz srpske Superlige spremnih da daju sve od sebe od ovih što smo ih kao ispratili na Evropsko prvenstvo da ga osvoje.

Pročitajte i...  Realizacija projekta „Sadila moma mlad bosiljak“ prokupačkog Doma kulture

Inače, Rade Bogdanović je 1997. godine odigrao tri utakmice za reprezentaciju SRJ.

(Izvor Kurir)

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468753

29 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up