U kategoriji Blace, Poslednje Vesti, Sport.

Blačani Miljurko Đurković i Marko Rajković uspešno istrčali 1. Pazarski polumaraton

Autor 11 sep 2019

BLACE- U Novom Pazaru je održan prvi Pazarski polumaraton i trka na 5 kilometara. Generalni pokrovitelj polumaratona je grad Novi Pazar a organizator Sportski savez grada i  AK Novi Pazar.

Blace je imalo dva predstavnika u polumaratonu. Marko Rajković je odlično istrcao svoj Prvi polumaraton sa rezultatom 1:54:56. Prvi polumaraton i odmah ispod 2 sata. Mladost i neiskustvo su uticali da ne istrči još bolje ali to će već pokazati neka druga trka u narednom periodu.

Miljurko Đurković je istrčao onako standardno za njega i sa rezultatom od 2:04, 10 uspeo da bude drugi za veterane 60+.

-Grad Novi Pazar je grad sporta i atletike. Domaćini ljubazni, predusretljivi, lepo smo dočekani i ugošćeni. Posle trke i proglašenja pobednika imali smo i ručak. Pazarski ćevapi su odlični. Rastali smo se sa željom da se vidimo dogodine na drugom Pazarskom polumaratonu a ljubazan poziv domaćina se ne odbija jer je bilo prelepo trčati u Novom Pazaru, ističe Miljurko Đurković.

Pročitajte i...  U bioskopu u Blacu film Pinocchio

Na startu se našlo 400 trkača iz Srbije i zemalja regiona.U ženskoj konkurenciji u polumaratonu očekivano je pobedila naša najbolja polumaratonka atletičarka AK Novi Pazar Teodora Simović sa rezultatom 1:17:12, drugo mesto osvojila je Biljana Kiradzijeva iz AK AS 023 Zrenjanin, dok je treće mesto osvojila atletičarka AK Crvena Zvezda Nevena Jovanović.

U konkurenciji atletičara pobednik je Kenijac iz Užičke Mladosti Stenly Kipruto sa vremenom  1:10:40, drugo mesto osvojio je Milan Mitrović iz AK Mladost sa rezultatom 1:13:26, dok je treće mesto osvonio Đuro Borbelj član AK Apatin sa rezultatom 1:14:55.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471619

11 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up