U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Blagodarnica Opštine Blace „Sveti Sava“ za 2020. godinu uručena Kopnenoj vojsci Srbije

Autor 27 jan 2021

BLACE- Danas, 27.01.2021. godine, na pravoslavni praznik „Sveti Sava“, u kabinetu predsednika Opštine Blace uručena je Blagodarnica Sveti Sava“ za 2020. godinu Kopnenoj vojsci Srbije. Blagodarnica opštine Blace „Sveti Sava“ je priznanje grada, koje se dodeljuje svake godine pojedincu, udruženju ili pravnom licu, za izuzetan doprinos u negovanju duhovnosti, vere, milosrđa i istine.

Na prijemu u kabinetu predsednika opštine povodom uručenja Blagodarnice, prisustovao je komandant Treće brigade kopnene vojske Srbije brigadni general Slađan Stamenković sa saradnicima, koji se u lično ime i ime komandanta Kopnene vojske Milosava Simovića zahvalio opštini Blace na prestižnom priznanju.

U obrazloženju Predsednika opštine stoji da je Kopnena vojska Srbije pomagala građanima Opštine Blace u raznim oblicima a pre svega u saniranju posledica od poplava koje su zadesile teritoriju Opštine Blace u protekloj godini, kada se ne bi moglo bez njihove nesebične pomoći sa mehanizacijom vojske i pomoći u snabdevanju naših ugroženih sugrađana pijaćom vodom.

-U najtežem trenutku koji smo imali u prošloj godini, okruženi problemima sa pandemijom virusa i poplavama, Kopnena Vojska Srbije pomogla je da prevaziđemo probleme i građanima priteknemo u pomoć, odmah, rešavajući njihove trenutne poteškoće koje su imali. Zahvalni smo doveka na pomoći koju su nam pružili a odlučivajući o dodeli priznanja sagledali smo i druge zasluge Kopnene Vojske za narod Toplice, jer su otvaranjem Spomen sobe u Nišu otrgli od zaborava sve pripadnike Vojske koji su život dali za otadžbinu, među kojima su brojni heroji iz našeg kraja.  Hvala im na svemu, na izuzetnom  doprinosu u negovanju duhovnosti, vere, milosrđa i istine. Svojim činjenjem, pokazali su to na delu – izjavio je predsednik Opštine Blace Ivan Burgić koji je generalu Stamenkoviću uručio Blagodarnicu.“

Predsednik Skupštine opštine Blace Dejan Mijajlović, uručio je umetničku sliku, portret Koste Vojinovića i tom prilikom iskazao zahvalnost pripadnicima Kopnene vojske Srbije:

-Ako se po narodnoj izreci junaci poznaju na muci, onda su pripadnici srpske vojske svojim delovanjem kada su bili najpotrebniji stanovnicima Blaca opravdali očekivanja, kao i uvek kroz istoriju kada je trebalo stati u zaštitu svog naroda. Svaka vam čast i hvala vojsko najhrabrijeg naroda na svetu – izjavio je Dejan Mijajlović, predsednik SO Blace.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=490790

27 jan 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions