U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Bolnica dobila tri nova aparata

Autor 25 jul 2019

PROKUPLJE- Opšta bolnica „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju bogatija je za tri nova aparata, za koje je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije izdvojilo oko osam miliona dinara, dok je blizu 400.000 dinara ova zdravstvena ustanova opredelila iz sopstvenih sredstava.

Novi ultrazvučni aparat namenjen je Službi ginekologije i akušerstva i za njegovu nabavku Ministarstvo zdravlja izdvojilo je 5.200.000 dinara.

Kako ističu nadležni u prokupačkoj Bolnici, ovaj aparat znatno će doprineti unapređenju kvaliteta rada ove službe.

Paralelno sa ovom nabavkom, Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ isporučen je „Visual YAG III laser”, za potrebe Očnog odeljenja. Vrednost ovog aparata je 2.728.000 dinara, koje je takođe obezbedilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Pročitajte i...  Vojska Srbije pomogla stanovništvu u opštini Blace

-Aparat koji smo dobili od Ministarstva zdravlja je treća generacija YAG lasera i služi za lečenje sekundarne katarakte. Ovim laserom smo zaokružili kompletne operacije katarakte, kod kojih se nakon 4-5 godina od operacije javlja zamućenje zadnje kapsule, objasnio je načelnik Očnog odeljenja dr Zoran Mirović.

Kako ističe, do sada, zbog nedostatka ovakvog aparata, nije bilo moguće rešiti ovakve komplikacije koje su očekivane nakon operacije katarakte i da su zbog toga pacijenti odlazili na nišku Očnu kliniku.

-Ministarstvo zdravlja je prepoznalo kvalitet našeg rada, jer Očno odeljenje prokupačke bolnice važi za jedno od najboljih u svom rangu, gde se godišnje obavi oko 600 operacija katarakte, naglasio je dr Mirović.

Pročitajte i...  Berba malina po tenji i blatu

I Odeljenje otorinolaringologije je nabavkom novog aparata dobilo mogućnost da još više unapredi svoj rad. Iz sopstvenih sredstava, prokupačka Bolnica nabavila je timpanometar, aparat za ispitivanje sluha, čija je vrednost 396.000 dinara.

Prema rečima načelnika Odeljenja ORL, dr Vukoja Maričića, ovo je jedan od najsavremenijih, ali i najjednostavnijih aparata za dijagnostiku bolesti uva, naročito kada su u pitanju oboljenja srednjeg uva.

Opšta bolnica „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju nastaviće trend dobrog rada i poslovanja i u narednom periodu, uz podršku i pomoć Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i brojnih saradnika i prijatelja, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg lečenja pacijenata sa teritorije celog Topličkog okruga.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469714

25 jul 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up