U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Borba za opstanak jednog maloletnog dečaka iz Prokuplja

Autor 19 sep 2020

PROKUPLJE – Dokle sve ide ljudska nesolidarnost i nehumanost, kada jedno dete mora da se bori za opstanak u ranom detinjstvu!?

Dok njegovi drugari bezbrižno trčkaraju za loptom, mali Saša prodaje maske, koje šije vredna i hrabra majka Dragana Stanković, kako bi obezbedila hranu, ogrev, knjige i sve ostalo što je potrebno njenom dečaku. Na rubu egzistencije preživljavaju uz samo svoju borbu, oni, koje je uništila ljudska nesolidarnost i nehumanost. Sašina majka Dragana nema posao i zato mora da se snalazi. Vaspitanje i plemenitost njenog sina Saše ogleda se u njegovoj hrabrosti da se bori, tako što će majčin rad prodavati prolaznicima.

Ono što je uramilo sliku dečaka su njegovi drugari, koji nisu dopustili da Saša bude sam u svojoj borbi. Videvši da Saša prodaje maske na ulici, napravili su narukvice kako bi mu pomogli da što pre zaradi novac koji će biti utrošen za osnovne životne namirnice. Ova porodica je dugo živela bez struje, jer majka Dragana nije imala novac da plati račune.

Pročitajte i...  Blace: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

Ne znamo kakva će biti zima.

Ne znamo ni šta nas čeka.

Ali ne znamo ni da li mali Saša ima sve knjige, da li će mu biti hladno i da li će imati detinjstvo kakvo zaslužuje svako dete.

Gde je nestala ljudskost? Zašto deca nisu bezbrižna?

I šta će biti svako, ko ne pomogne Saši!?

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485874

19 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Borba za opstanak jednog maloletnog dečaka iz Prokuplja”

 1. Mile

  Zasto mama nigde (nista) ne radi?

 2. jasmina

  Ja zelim da pomognem detetu . Molim vas za neki kontakt .
  Hvala

 3. Bnm

  Dragana nije nesposobna da radi. Nego svako bira laksi put.Ima brata u Svedsku. Neka ide i gore da radi. Mogla je do sad X puta. Ali treba da se radi.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up