U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Braća Francuzi ponovo došli u Prokuplje

Autor 8 okt 2019

PROKUPLJE- Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, danas je, sa saradnicima, ugostio delegaciju iz pobratimljene francuske opštine Epon koju je predvodio zamenik gradonačelnika Ivica Jović.
U srdačnom i prijateljskom razgovoru, dogovorena je uzajamna poseta srednjoškolaca iz dva pobratimljena grada: Prokuplja i Epona.

-Naš boravak, predstavlja prethodnicu posete koja će uslediti krajem oktobra, kad će, prema već dogovorenom planu, 10 srednjoškolaca iz Francuske posetiti Prokuplje, i to u vremenu od 22. do 31. oktobra, kako bi na najbolji način upoznali ljude, kulturu i istorijske znamenitosti grada, rekao je Ivica Jović.
Kako je objasnio, nakon toga, 13. decembra, 10 prokupačkih gimnazijalaca, koji uče francuski jezik, uzvratiće posetu.
Ovaj projekat razmene srednjoškolaca dve zemlje, u potpunosti finansira Evropska unija putem programa „Erazmus plus“.
Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović je izrazio zadovoljstvo zbog ovakve razmene srednjoškolaca, i naglasio da tradicija bratskih odnosa mora da se nastavi i da traje.
-Cilj nam je da prijateljstvo i druženje sa Francuzima prenesemo na mlade generacije, kako bi se ono dalje širilo i raslo. Ne smemo zaboraviti da je bratstvo između srpskog i francuskog naroda nastalo za vreme oslobođenja Srbije u Prvom svetskom ratu, istakao je gradonačelnik Simonović.
Govoreći o aktivnostima i organizaciji dočeka đaka iz Francuske, direktor Gimnazije Dragoslav Minić je podsetio da se na ovu ideju došlo prilikom prošlogodišnje posete Prokupčana pobratimljenom gradu Eponu.
Delegaciju koja je danas posetila Prokuplje, pored zamenika gradonačelnika Epona Ivice Jovića, činili su načelnica za školstvo Kler Kornik, njen pomoćnik Tufik Abdola i ambasador francuske omladine Usman Sako.
Gosti iz Francuske boraviće u Prokuplju do kraja nedelje, a za to vreme posetiće Spomen-park „Gvozdenom puku“, Narodni Muzej Toplice i druge kulturno-istorijske znamenitosti prokupačkog i topličkog kraja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472961

8 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Braća Francuzi ponovo došli u Prokuplje”

  1. Anonimni

    Sklopite neki posao,ne setajte se bez ciljno.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up