U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ceo Garić se okupio oko ove ideje

Autor 3 jul 2020

PROKUPLJE- Da bi sačuvali ali i dodatno uredili igralište i sportske terene, koje se nalazi u sklopu Spomen parka junacima „Gvozdenog puka“ u Gariću, dečaci i devojčice iz ovog naselja pokrenuli su inicijativu koja je okupila sve žitelje ovog kraja. Ovaj prostor  je sada lepši nego ikad, a deca se zahvaljuju na pomoći Gradskoj upravi Prokuplje, JKP „Hameum“, ali i  preduzećima „Stamenković“ i „Taki“, koji su podržali i pomogli da se njihova  inicijativa sprovede u delo.

– Najmlađi žitelji Garića, iz svih delova ovog velikog naselja skupili su se i pokrenuli  inicijativu, da igralište dodatno uredimo. Mi  stariji smo ih podržali, jer je ovo mesto na kome se svi okupljamo, ali ponosimo se činjenicom da ovde dolaze i deca i stariji iz svih delova grada, kako bi se odmorili, nešto novo naučili, a oni mlađi, da bi se igrali sa svojim vršnjacima – kaže predsednik Mesne zajednice  „Strahinja“ Vukoman Milenković.

Pročitajte i...  In memoriam: Preminula profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu Vesna Sekulić

Jedan od pokretača ideje da se igralište dodatno uredi bio je i trinestogodišnji Ognjen Roganović, koji kaže da je ovo mesto na kome najviše voli da se igra sa svojim drugarima i to preko celog dana do kasnih večernjih sati.

-Ovde se okupljamo da bismo se družili, ali i igrali fudbal i košarku. Nakon zime izbrisale su nam se oznake na sportskom terenu, pa smo hteli da to obnovimo, ali i da zamenimo mreže na golovima. Sve smo to uspeli uz pomoć starijih , koji su podržali našu inicijativu – kaže Ognjen.

Spomen park junacima“ Gvozdenog puka“, svečano je otvoren 2018. godine u čast stogodišnjice od završetka Velikog Rata. U sklopu Spomen parka, uređeno je dečije igralište sa sportskim terenima, na kojima se svakodnevno okuplja veliki broj dece.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483363

3 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up