U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Četiri puta više novca za zadruge

Autor 26 jun 2018

BEOGRAD- Zadrugama u Srbiji ove godine biće bespovratno dodeljeno 823,5 miliona dinara, što je za četiri puta više nego u 2017. godini, kada je počeo projekat oživljavanja zadrugarstva u Srbiji, poznat i kao projekat „500 zadruga u 500 sela“, saopštio je kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milana Krkobabića.

To je predviđeno Programom podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2018. godini, koji je usvojen juče na sednici Vlade Srbije.

Kako je saopšteno, program se naročito odnosi na zadruge u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu i na Kosovu i Metohiji.

U 2018. godini planirano je, kako navodi Krkobabićev kabinet u saopštenju, da bespovratna sredstva dobije oko 70 zadruga na celoj teritoriji Srbije. Novoformiranim zadrugama, prema uslovima konkursa koji će biti objavljen ovih dana, biće dodeljivano do 7,5 miliona, a starim zadrugama do 15 miliona dinara.

Pročitajte i...  Evo kako će osmaci polagati završni ispit

– Ima nade za sela u Srbiji! Uz veliku podršku Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i njegovog predsednika akademika Dragana Škorića, napravili smo pobednički tim koji može da digne na noge zamrlo zadrugarstvo u Srbiji i vrati život u sela koja odumiru – kaže Krkobabić.

Prošle godine, koja je bila početna i eksperimentalna, Vlada Srbije dodelila je 196 miliona dinara, a sredstva su dobile 22 zadruge u centralnoj Srbiji i Vojvodini. U saopštenju se dodaje i da je od sredine 2017, kada je pokrenut projekat popularno nazvan „500 zadruga u 500 sela“ u Srbiji osnovano više od 240 novih zadruga, a da se očekuje nastavak tog pozitivnog trenda širenja zadrugarstva u Srbiji.

Pročitajte i...  Raspisan tender za Industrijsku zonu, Laketić: Glavni parametri za dovođenje investitora broj zaposlenih i visina plate

Izvor: Tanjug


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82245

26 jun 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Četiri puta više novca za zadruge”

  1. Brkic

    Sada će “Blacka”da radi.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up