U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Četiri puta više novca za zadruge

Autor 26 juna 2018

BEOGRAD- Zadrugama u Srbiji ove godine biće bespovratno dodeljeno 823,5 miliona dinara, što je za četiri puta više nego u 2017. godini, kada je počeo projekat oživljavanja zadrugarstva u Srbiji, poznat i kao projekat „500 zadruga u 500 sela“, saopštio je kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milana Krkobabića.

To je predviđeno Programom podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2018. godini, koji je usvojen juče na sednici Vlade Srbije.

Kako je saopšteno, program se naročito odnosi na zadruge u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu i na Kosovu i Metohiji.

U 2018. godini planirano je, kako navodi Krkobabićev kabinet u saopštenju, da bespovratna sredstva dobije oko 70 zadruga na celoj teritoriji Srbije. Novoformiranim zadrugama, prema uslovima konkursa koji će biti objavljen ovih dana, biće dodeljivano do 7,5 miliona, a starim zadrugama do 15 miliona dinara.

– Ima nade za sela u Srbiji! Uz veliku podršku Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i njegovog predsednika akademika Dragana Škorića, napravili smo pobednički tim koji može da digne na noge zamrlo zadrugarstvo u Srbiji i vrati život u sela koja odumiru – kaže Krkobabić.

Prošle godine, koja je bila početna i eksperimentalna, Vlada Srbije dodelila je 196 miliona dinara, a sredstva su dobile 22 zadruge u centralnoj Srbiji i Vojvodini. U saopštenju se dodaje i da je od sredine 2017, kada je pokrenut projekat popularno nazvan „500 zadruga u 500 sela“ u Srbiji osnovano više od 240 novih zadruga, a da se očekuje nastavak tog pozitivnog trenda širenja zadrugarstva u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
lynda course free download
download karbonn firmware
Download Premium WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82245

26 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Četiri puta više novca za zadruge”

  1. Brkic

    Sada će “Blacka”da radi.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up