U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Reportaža.

Četvoročlana porodica iz Mikuljane za mesec dana se useljava u novu kuću

Autor 19 okt 2019

KURŠUMLIJA- Život u boljim uslovima za Sanelu Lazarević, Dobricu Ilića i njihovo dvoje male dece, Nikolu i Nenada iz  Mikuljanskog  naselja je na pragu jer je počela gradnja kuće za njih, površine 9×6 m2. Ako sve bude teklo po planu i posluži vreme radovi bi trebalo da se završe za mesec dana.  Inicijatori akcije  Koviljka Janković, Cica Minić, Srđan Čarapića i Mića Mijajlović, pozivaju sve koji mogu da pomognu akciju u građevinskom materijalu, ili uplatom na  namenski račun, 325- 930070226803297. Do sada je prikupljeno 239.849 dinara.

Na placu ove porodice zatekli smo radnike koji vredno rade. Kažu, sada kada su sve dozvole dobijene, svaki minut je važan jer je zima na pragu. Do sada je urađen, sledi  ravnanje zemlje, pa ploča. U sredu bi trebalo bi da se počne sa zidanjem. Dobili su 1.000 blokova od Žiće, vlasnika stovarišta,  potrebno je još 800.   Sanela i Dobrica se zahvaljuju svima koji su im do sada pomogli,  humanim ljudima koji im pomažu da ostvare svoj san da njihova deca žive u boljim uslovima, i oni su im beskrajno zahvalni.

Pročitajte i...  Otvoren konkurs za dodelu „Drainčeve nagrade za poeziju“

Koviljka Janković ističe da su veliki entuzijazam, maksimalno angožavanje i humanist ljudi doveli  do početka realizacije akcije. Zahvaljuje se Novki Tomović, koja je uplatila 30.000 hiljada dinara, crkvi Svete Trojice-10.000 dinara, Dragani  Veljović- 3.000, koji su u međuvremenu izvršili uplatu.

–  Ja i Mića Mijalović se zahvaljujemo takođe svim donatorima na pomoći. Prikupljen je deo novca i započeli su radovi. Mnogo prepreka je bilo ali se krenulo. Sada nema stajanja. Po mojoj proceni ako nas posluži vreme za mesec dana sledi useljenje. Još jednom pozvao bih sve dobronamerne ljude, privrednike i firme da se uključe u akciju da završimo sve pre zime-kazao je Srđan Čarapić, iz Kuršumlije.

Pročitajte i...  Izmena režima saobraćaja zbog vašara

 

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473416

19 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Četvoročlana porodica iz Mikuljane za mesec dana se useljava u novu kuću”

  1. zidar

    Jovica da isšolujeje coklu a ja ću da zidam.

  2. Marko S.

    Ko bi mogao da pomisli da jedna nestašna i pomalo luckasta gimnazijalka, Koka, može da izraste u ozbiljnog i priznatog humanitarca?! Bravo!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up