U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

„Čiča miča gotova priča“

Autor 1 avg 2020

PROKUPLJE – U srećna vremena sva deca su odrastala uz roditelje, koji nisu bili toliko uposleni i imali su vremena da uspavaju decu uz čitanje priča, pesama ili najlepših bajki sveta. Užurban način života doveo je do toga da smo izgubili prioritete, a prioritet je dete, sve ostalo može da čeka. Iz tog razloga i iz drugih umetničkih, majčinskih razloga, naša sugrađanka, profesor srpske i svetske književnosti Srbijanka Stanković dosetila se da napravi you tube kanal na kome će objavljivati video čitanja.

Kako kaže, blistava ideja da snima priče koje čita deci dogodila se još pre mesec dana, ali je trebalo najpre osmisliti na koji način bez ometanja snimiti čitanja. Čitanja se uvek završavaju sa : Čiča Miča gotova priča! Tako bar rade njena deca Kalina i Lazar. To joj je dalo motiv da tako i ona završava čitanja naglas.

Pročitajte i...  Ima jedan šjivik u planini...

 

  • Žmu je napravio odličan stalak i rekao : „Samo napred!“. Moje je bilo samo da odaberem priču kojom ću početi. Ah, da, i da nađem 2, 3, 5, 10 minuta tišine i mira dnevno da pročitam i snimim priču. I nikako. Uvek bi nešto nedostajalo. Dva, tri puta sam započela snimanje po danu, dok Lazar spava. Kalina bi sa nekim pitanjem upala u sobu. Jedno popodne seli smo nas troje na dvosed i Kalina je rekla: „Ajde čitaj nam sada Tri praseta!“ Nešto je u meni poskočilo. Jednostavno sam znala da je pravi trenutak. Kao što je život uvek najsimpatičniji splet slučajnosti, „Tri praseta“ je prva slikovnica koju sam kao dete pozajmila iz gradske biblioteke – priča Srbijanka.
Pročitajte i...  Prokuplje: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

 

Avantura čitanja i snimanja istog počela je na tom dvosedu, dok je običan dan žurio da nagomila neke poslove. Uz dva para malih stopala, bezbrižnih, Kalininih i Lazinih i jedno radoznalo Lazino „Mamaaa“ ,mama Srbijanka je uspela u svojoj zamisli i ispričala svojoj i drugoj radoznaloj dečici svevremenu bajku. Sada sva deca imaju priliku da je poslušaju na njenom you tube kanalu. I tako svi poslovi nisu ništa naspram mirno sklopljenih trepavica, koje rastu, pretvarajući poslušanu bajku u srećne snove za pamćenje.

To deca pamte, sve ostalo, neka čeka!


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=484187

1 avg 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up