U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Crkva Svete Trojice u Kuršumliji: Raspored bogosluženja

Autor 20 apr 2019

KURŠUMLIJA- Crkva Sveta Trojica u Kuršumliji istakla je raspored bogosluženja. Od 24. aprila do Vaskršnjeg drugog utorka, 30. aprila , vršiće se svakodnevna bogosluženja ujutro i popodne. Dana,s na Lazarevu subotu, Vrbicu na praznik dečije radosti od 17 sati Bdenje i osvećenje vrbovih grančica a sutra u nedelju na Cveti od 8 časova liturgija.

Pred nastupajući praznik Vaskrs, starešina crkve Sv.Trojice u Kuršumliji Slobodan Miletić, parohijanima u ime sveštenstva čestio je Vaskrs i pozvao da prisustvuju Bogosluženjima.

-Nedelju dana nas deli od najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Da i polednju nedelju provedemo u molitvi, miru i postu, nadasve čineći bogougodna dela.

Svim vernicima srećne, radosne i Bogom blagoslovene nastupajuće praznike. Hristos Voskrse-Voistinu Voskrse! Bogosluženja za Vaskršnje praznike vršiće se prema rasporodu. Pozivam verni narod da prisustvuje svetim liturgijama, bedenju, jutrenjima i večernjim službama, za sve dane istakli smo raspored- rekao je za Topličke vesti, jerej Slobodan Miletić, starešina crkve Sv.Trojice u Kuršumliji.

Pročitajte i...  Novosti za roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta

Na Veliku sredu vršiće se sveta liturgija pređeosvećenih Darova od 8 časova u nastavku sveta tajna “jeleosvećenja”

Na Veliki četvrtak vršiće se sveta liturgija u 8 časova a Bdenije sa čitanjem 12 stradalnih Jevanđelja u 17 časova.

Na Veliki petak vršiće se služba kod manstira Presvete .Bogorodice (Petkovače) u 6 časova ujutro a večernje sa iznošenjem Plaštenice u 16 časova u crkvi Svete Trojice

Na Svetu  subotu vršiće se Jutrenje sa statijama u 7 časova ujutro a zatim u nastavke sveta liturgija.

Na Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista-Vaskrs služiće se Sveta ponoćna liturgija u 00:00 i  u 8 časova ujutro Sveta Liturgija

Na Vaskrsni ponedeljak i Vaskrsni utorak vršiće se Sveta liturgija u 8 časova ujutro

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465015

20 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up