U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Crveni krst i Opština Blace nagradili dobrovoljne davaoce krvi, profesor Zoran Pavlović 75 puta dobrovoljno dao krv

Autor 14 juna 2019

BLACE- U kabinetu predsednika Opštine Blace Milana Ćurčića danas je upriličen prijem za dobrovoljne davaoce krvi. Prijemu je prisustvovala i zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović. Zavalnice i poklone dobrovoljnim davaocima krvi uručio je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić.

  • Ovo je jedan od lepših trenutaka za mene kao predsednika, danas sam ugostio dobrovoljne davaoce krvi koji su svoju nesebičnost, plemenitost, humanost i ljubav prema čoveku iskazali kroz dobrovoljno davanje krvi. Naša opština ima oko 200 dobovoljnih davaoca krvi u toku godine, istakao Ćurčić izrazivši uverenje da će se taj broj iz godine u godinu povećavati.

Današnji prijem upriličen je povodom Svetskog dana dobrovoljnih davaoca krvi. Na teritoriji Opštine Blace krv je najviše puta dao profesor Zoran Pavlović, čak 75 puta.

Pročitajte i...  U Kuršumliji se obnavlja Društvo srpsko-francuskog prijateljstva?

Profesor Pavlović krv je prvi put dao još kao gimnazijalac 1977. godine od kada je postao i redovni davaoc krvi.

  • Srećan sam što ta krv nekome pomaže da se izleči i spašava život, to je za nas dobrovoljne davaoce krvi naveća zahvalnost, istakao je profesor Pavlović.

Iz zavoda za transfuziju krvi Niš ističu da su Blačani veoma humani i da je odziv dobrovoljnih davaoca krvi u Blacu, tradicionalno dobar.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468119

14 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Crveni krst i Opština Blace nagradili dobrovoljne davaoce krvi, profesor Zoran Pavlović 75 puta dobrovoljno dao krv”

  1. Kluzo

    Ima ovde i ovih mladjih koji bi i krv dali samo da se umile današnjoj vlasti ili pevaču seljaku lično.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up