U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Crveni krst Prokuplje uspešno realizovao projekat “Narodna kuhinja i socijalna delatnost”

Autor 9 jan 2019

PROKUPLJE- Tokom 2018. godine Crveni krst Prokuplje je sa uspehom realizovao projekat “Narodna kuhinja i socijalna delatnost”, kada je socijalno ugroženim porodicama ukupno podeljeno 67.200 obroka, od kojih 56.400 kuvanih i 10.800 suvih obroka.

Sekretar ove organizacije, Dragan Subotić, kaže da su u realizaciji ovog projekta imali izuzetnu pomoć i saradnju od strane lokalne samouprave, Turističko sportske organizacije i Centra za socijalni rad.

-Socijalno ugroženim porodicama u seoskim sredinama tokom maja i juna podeljeno je 300 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Sredstva za kupovinu ovih paketa obezbeđena su od strane Grada Prokuplja u ukupnom iznosu od 367.584 dinara, rekao je Subotić i dodao da je Grad finansirao kupovinu 450 paketa, u iznosu od 231.993 dinara, sa osnovnim životnim namirnicama. Ti paketi su novembra meseca prošle godine podeljeni ugoženim porodicama iz seoskih sredina.

Prema njegovim rečima, pomoć u osnovnim životnim namirnicama deljena je i u najudaljenijim prokupačkim selima, gde su uglavnom staračka domaćinstva.

Najugroženijim porodicama ukupno je dodeljeno 108 kubnih metara ogrevnog drveta, a sredstva za kupovinu obezbeđena su iz gradskog budžeta u iznosu od 594.000 dinara.

Subotić ističe da je Crveni krst u svom svakodnevnom radu imao nesebičnu pomoć nadležnih gradskih službi, Crvenog krsta Srbije, Centra za socijalni rad, JKP “Hameum”, mnogih privatnih firmi, donatora i volontera.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=90283

9 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up