U kategoriji Blace, Doljevac, Komentar, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Da komšiji crkne krava!?

Autor 5 jul 2018

PROKUPLJE- Nikad nisam razumeo izreku: “Da komšiji crkne krava”. Jer, nikad nisam imao kravu. A i za mleko koje kupujem u prodavnici, nisam sasvim siguran odakle je.
Da izreka glasi : “Da komšiji crkne koza”, prihvatio bih je kao patriotsku, jer nam je svima bilo poznato da je naša drugarica Jovanka bila alergična na koze, jer je jednom prilikom kao dete progutala kozju dlaku, pa je od toga dobila “proljev”, što priznaćete u njeno vreme nebi bilo zgodno na međudržavnim putovanjima i prijemima.

Zato je naš drug Joža naredio genocid nad kozama, da Joka ne bi u trenucima sentimentalnosti za rodnim gudurama, i eventualnom nervnom rastrojstvu, posegla za kozama, i tako urnisala međunarodnu reputaciju lidera nesvrstanih.
Ali ovo : “Da komšiji crkne krava”, nikako mi nije bilo jasno, a naročito zato što postoji samo u srpskom narodu, i to tako strastveno izraženo.
Pa se pitam zašto i u ovim (večito) teškim trenucima za našu otadžbinu nijedan Srbin neće da izjavi “ Da Amerikancu crkne krava, Albancu, Hrvatu, Nemcu … ! I ostalom “neprijatelju”. Nego komšiji – Srbinu !
Pa sam zapao u neka teška razmišljanja o tome kako je to, možda, takođe deo međunarodne zavere protiv nas Srba i pravoslavlja uopšte, jer zna se šta za Srbijanca znači krava. Isto što i za Ličanina koza, narodna majka i hranitelj.
I mislim se nešto, možda je to pokojni mason smislio da nam surniše stočni fond, jer zna se, ako nema krave, nema ni mleka decu da ranimo, a ni sira da mezimo uz rakiju, što bi značilo da je na jednom mentalnom planu izvršen genocig nad našim etnosom, uništena naša autohtonost i postojanje naše vrste.
Jer, gde će Srbin bez krave, bez šljive, i bez rata.
Ali se u jednom prevario taj naš neprijatelj, jer on nije shvatio da je inat ono što nas Srbe održava, i da će baš ono oružje koje nam je usadio u mozak da bi nas uništio, večno da nas održi. Jer gore ti je kad komšiji kažeš da mu crkne krava, nego neko iz familiju i tako dalje…
Jer ako mu kažeš da mu crkne krava, on će za inat da kupi još tri, i ako nema nikaki račun da gi rani, što će znatno uticati na uvećanje našeg stočnog fonda, i tako poremetiti pakleni plan naših spoljnih i unutrašnjih neprijatelja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82622

5 jul 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up